Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 21

„In Memoriam“ bėgimu Vilniuje bus pagerbti mirę kariai

Sostinėje, Vingio parke, šeštadienį devintą kartą vyks bėgimas „In Memoriam“, pagerbsiantis šiemet avarijose ar ligų ištiktus mirusius Lietuvos karius, taip pat žuvusius Ukrainos ir kitus karius.
Birutiečių nuotr. Vilniuje šeštadienį vyks bėgimas mirusiems kariams atminti.
Birutiečių nuotr. Vilniuje šeštadienį vyks bėgimas mirusiems kariams atminti.

„Pagarbą atiduosime visiems kariams, o finansiškai paremsime dešimt šeimų“, – BNS sakė Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų organizacijos (Birutiečių) pirmininkė Aurelija Tamošaitienė. 

2015 metų rugsėjį, Lietuvos kariuomenės maratono metu, mirė jaunas Lietuvos karininkas. Ši netektis paskatino Birutietes kiekvieną rudenį organizuoti didelį atminimo renginį „In Memoriam“ ir pagerbti visus per metus įvairiomis aplinkybėmis mirusius Lietuvos kariuomenės karius bei paremti jų šeimas. Organizacija pagerbs ir dvi šiemet mirusias Birutietes. 

Anot A. Tamošaitienės, į renginį Vingio parke šeštadienį ketina atvykti nemažai kariuomenės padalinių.

Pirmą kartą bus rengiamas atviras Lietuvos kariuomenės čempionatas. Organizatoriai kviečia registruotis į 10 kilometrų bėgimą ir varžytis su kariais visus norinčiuosius. Numatyti medaliai bei prizai trims geriausiai pasirodžiusiems šios distancijos dalyviams.

Pagarbos žuvusiems kariams renginyje numatyti ir simboliniai vieno bei keturių kilometrų atstumai. Juos kviečiama įveikti bėgte arba bet kuria transporto priemone – riedučiais, dviračiu, riedlente, vežimėliu. 

Registracijos mokestis į renginį  – pasirinkta auka karių šeimoms. Pinigai atiteks dešimčiai šeimų, netekusių maitintojų, vieno mirusio kario artimieji už gautas lėšas ketina pastatyti antkapį. 

Pernai aštuonioms šeimoms buvo išdalinta apie 12 tūkst. eurų, surinktų „In Memoriam“ metu. Lėšos gautos aukojant, taip pat registruojantis į bėgimą bei loterijoje. 

A. Tamošaitienė pabrėžia, kad prisidėti prie „In Memoriam“ gali kiekvienas, net ir neketinantis dalyvauti renginyje, per „Tickets Paysera“ sistemą, trumposiomis žinutėmis . Pagerbti karius organizacija kviečia ir savo mieste – einant, bėgant ar riedant. 

 „In Memoriam“ bėgimas vyks ir užsienyje – Briuselyje, Londone, Estijoje, Sakartvele, Jungtinėse Valstijose. Čia bendruomenės bėgs savo numatyta data. 

Šiemet renginį globoja kariuomenės vadas, generolas Valdemaras Rupšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius