Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 06

Incidentas prie šiukšlių konteinerių: kėdainietę išplūdo ir liepė dingti

Kėdainiuose gyvenanti 70 metų Aldona sako, kad pateko į itin nemalonią situaciją. Ją išplūdo šiukšles vežantys darbuotojai vien už tai, kad ji išsakė pastabas dėl jų darbo ir suabejojo, ar darbuotojai elgiasi teisingai.
Šiukšlių krūvos Vilniaus Vingio parke
Šiukšlių krūvos / Mato Miežonio / 15min nuotr.

Kaip „Kėdainių mugei“ pasakojo moteris, viskas įvyko netoli Josvainių gatvės, kur stovi atliekų konteineriai.

„Jie buvo perpildyti. Apskritai, kiek eini, tiek ten primesta šiukšlių. Nemalonus incidentas įvyko per mano pilietiškumą, kai pamačiau betvarkę ir apie tai paklausiau.

Pastebėjau, kad atvažiavę trys vyrai ėmė grūsti ant žemės prie konteinerių sumestas popierines dėžes į bendrojo naudojimo konteinerius. Nustebau ir paklausiau, ar taip galima? Mes, kaip durneliai, rūšiuojame, o jie viską – į bendrus konteinerius. Suprantu, kad tuos konteinerius ištuština kartą per savaitę, kad jie perpildyti, nes žmonės nesulanksto, pavyzdžiui, dėžių ir viską meta tiesiog taip. Todėl konteineriai greitai ir užsipildo. Tačiau ar galima popierių mesti į mišrioms atliekoms skirtus konteinerius?“ – svarstė kėdainietė.

„O kur mums dėti?“ – tokio atsakymo sulaukė moteris.

Netrukus ji pastebėjo, kad vyrai į mišrių atliekų konteinerius ėmė mesti ir ant žemės suverstus drabužius. Tačiau, sakė Aldona, tekstilei skirtas konteineris tada tikrai nebuvo perpildytas.

„Klausiu, kodėl? Ir tada tas žmogus tiesiog įsiuto. Dink iš čia, k… Rėkte išrėkė. Jūs žinote, kaip aš pasijutau – senas žmogus? Aš gyvenime pirmą kartą išgirdau, kad kas nors tokį žodį man pasakytų. Pradėjau verkti, o grįžus namo prireikė ir vaistų.

Suprantu jį, jis supykęs. Sako, mums tiek darbo, visas miestas nukrautas šiukšlėmis, reikia sutvarkyti. Taip, suprantu. Bet šį klausimą reikia kelti – ar, jei popieriaus ar kiti rūšiavimo konteineriai perpildyti, galima atliekas mesti į bendro naudojimo konteinerius? Nes žmonės juk viską deda ant žemės. O atvažiuoja darbuotojai ir viską meta į bendrus konteinerius. Tai gal ir žmonės tą gali daryti?“ – kalbėjo moteris.

Kėdainių rajono savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus vyr. specialistė Laura Čiteikė sako, kad dėl šio įvykio jau susisiekė su paslaugos teikėju – bendrove „Ekonovus“.

„Jie informavo, kad aiškinasi įvykio aplinkybes ir apie priimtus sprendimus informuos Kėdainių rajono savivaldybės administraciją“, – teigė L.Čiteikė.

Specialistė sako, kad Kėdainių rajono savivaldybės daugiabučių namų gyventojai pakuočių atliekas turi mesti į bendro naudojimo rūšiavimo konteinerius, kurie yra skirti plastiko, stiklo ir popieriaus pakuotėms surinkti. Individualių valdų gyventojams skirti 2 rūšių individualūs rūšiavimo konteineriai – stiklui surinkti bei plastiko ir popieriaus pakuočių atliekoms surinkti.

„Dažniausia konteinerių persipildymo priežastis yra nesulankstytos popieriaus, kartono, nesuspaustos plastiko pakuočių atliekos, kurios užima žymiai didesnį konteinerio tūrį ir šis persipildo.

Bet išrūšiuotos atliekos negali būti maišomos su mišriomis komunalinėmis atliekomis. Jei taip ir nutinka, kad popieriaus, plastiko ar stiklo atliekos įmetamos į mišrių komunalinių atliekų konteinerius, šios atliekos vėliau yra išrūšiuojamos perdirbti Zabieliškio regioniniame nepavojingų atliekų sąvartyne esančiame mechaninio atliekų rūšiavimo įrenginyje.

Pakuočių atliekų surinkimą ir sutvarkymą Kėdainių rajono savivaldybėje administruoja ir organizuoja Viešoji įstaiga Kauno regiono atliekų tvarkymo centras. Kėdainių rajono savivaldybės administracija ne kartą kreipėsi į Kauno RATC ir Gamintojų ir importuotojų organizacijas dėl dažnesnio antrinių žaliavų konteinerių ištuštinimo, tačiau kol kas į administracijos prašymus nebuvo atsižvelgta“, – sakė Kėdainių savivaldybės specialistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius