Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 03

Ingrida Šimonytė: „Ar bus kitą savaitę karantino nutarimo pakeitimų? Greičiausiai“

Netylant diskusijoms dėl karantino atlaisvinimo, šiuo klausimus premjerė Ingrida Šimonytė išdėstė savo poziciją. Pasak jos, ateinantį pirmadienį galima tikėtis pakeitimų, tačiau viskas priklausys nuo to, kokia bus sergančiųjų COVID-19 kreivė.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Kito pirmadienio VESK (Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija) tikėčiausi atnaujintos schemos – ten, kur ekspertų pastabos priimtinos patobulinus, ten, kur ne – aiškių alternatyvų, dėl kurių Vyriausybė galėtų apsispręsti. Yra sutarta, kad pirmadienį tam tikslui ir Vyriausybės pasitarimą bei posėdį organizuosime, ypač jeigu Ekonomikos ir inovacijų ministerija parengs koncepciją paramos priemonės, kuri motyvuotų smulkaus ir vidutinio verslo atstovus testuotis patiems ir testuoti savo darbuotojus. Kartu galbūt pavyks parengti ir papildomo veiklų laisvinimo algoritmą toms savivaldybėms, kur situacija yra gera ir neblogėjanti, t. y. kurios atskirai paimtos yra jau arčiau scenarijaus B“, – trečiadienio vakarą feisbuke paskelbė premjerė.

Laisvinimų klausimu. Vos prieš savaitę vienas svarbiausių epidemiologinės situacijos rodiklių, kuriais remdamiesi...

Posted by Ingrida Šimonytė on 2021 m. vasario 3 d., trečiadienis

Ji sako, kad niekur nėra dalijusi pažadų, kad šiandien bus priimti kokie nors paties karantino lengvinimai: „Juoba, kad ir anksčiau skelbtuose karantino scenarijuose C scenarijuje net nebuvo numatytas kontaktinių paslaugų teikimo sąlygų keitimas. Prekybos – taip. Ar tai reiškia, kad paslaugų teikimo sąlygų nekeisime iki scenarijaus B, iki kurio toli? Ne, nereiškia. Galimas kitas sprendimas, bet dėl jo pirmiausia turime sutarti ir sutarti prisiimti už jį atsakomybę. Bet kaip ir minėjau, C scenarijuje esame vos kelios dienos ir tikrai dar ne visur. Apgailestauju, kad viešos diskusijos, kurių šios Vyriausybės veikloje netrūksta, kažkieno buvo priimtos už padarytus sprendimus, kurių Vyriausybė dar nebuvo padariusi.“

I.Šimonytė sako neabejojanti, kad pirmadienį pavyks sutarti dėl principinės karantino laisvinimo schemos, o atviri klausimai – dėl konkrečių nemaisto prekybos ir paslaugų atvėrimo etapiškumo ir sąlygų – bus išspręsti.

„Labai svarbu kuo greičiau sugrąžinti vaikus į mokyklas, suprantamas noras imtis įprasto verslo, tačiau dar svarbiau nepatekti į yo-yo spąstus.

Ar bus kitą savaitę ir paties karantino nutarimo pakeitimų? Greičiausiai, jeigu sutarta karantino laisvinimo schema tai leis, o mūsų judėjimas žemyn nuo atvejų kalno bus tik dar labiau įsitvirtinęs. Niekam nereikės nieko „reikalauti“, „tėkšti“, „rėžti“ ar „atsikirsti“, nes esu tikra, kad tiesiog sutarsime dėl racionalaus sprendimo“, – sako premjerė.

Ekspertų taryba prie Vyriausybės trečiadienį siūlė kol kas neatlaisvinti karantino ribojimų. Tuo metu Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pareiškė, kad nesutinka su prie Vyriausybės sudarytos ekspertų tarybos raginimais atidėti dalies parduotuvių ir grožio salonų atvėrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius