-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 05 26 /2019 05 27

Ingrida Šimonytė bendražygiams: Lietuva nepasiduoda ir mes nepasiduosim

Kandidatės į prezidentus Ingridos Šimonytės štabe sekmadienį netrūko nei šokių, nei dainų. Susirinkusiems bendražygiams I.Šimonytė dėkojo už viską, ką iki šiol pavyko kartu padaryti, ir iš anksto ragino nesidžiaugti bei neliūdėti dėl pamažu pradėjusių plaukti rezultatų – jie dar ne kartą keisis. Tačiau jau 22 valandą I.Šimonytei teko pripažinti, kad pralaimėjo.
I. Šimonytės štabe vyravo ne pačios liūdniausios nuotaikos
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Žmonės į konferencijų centrą „Quadrum North“, kuriame kandidatės štabas su bendraminčiais laukia antrojo turo rinkimų rezultatų, pradėjo rinktis nuo 20 valandos.

Vieni pirmųjų I.Šimonytę palaikyti atvyko Seimo narė Monika Navickienė, pirmuoju numeriu į konservatorių sąrašą Europos Parlamento rinkimuose VDU profesorius Liudas Mažylis, konservatorių frakcijos narys Justas Džiugelis, Algirdas Kaušpėdas, vėliau atvyko Mykolas Majauskas, lenktynininkas Benediktas Vanagas.

Tačiau prieš 22 valandą suskaičiavus daugiau kaip pusę balsų Gitanas Nausėda pirmavo užtikrintai, tad ir nuotaikos štabe buvo atitinkamos – džiaugsmo nebuvo justi.

Tačiau prieš vidurnaktį iš dalyvavimo portalų ir televizijos laidose I.Šimonytė štabe rado įsilinksminusią minią. Ji buvo pasitikta garsiais plojimais bei skanduotėmis.

Politikė juokėsi dalyvavusi laidose, kur turėjo visiems teisintis, kodėl drįso nelaimėti prezidento rinkimų.

„Tai taip jau yra, kada du dalyvauja, laimi tik vienas ir aš jau prieš gerą valandą pasveikinau Gitaną su pergale“, – bendražygiams kalbėjo ji.

I.Šimonytė sakė esanti dėkinga visiems, kas už ją balsavo, ja tikėjo ir neieškojo politikoje makaronų, drungnų atsakymų ir panašių dalykų, kurie, jos nuomone, nepuošia politikos.

Ji džiaugėsi, kad buvo skirta laiko paaiškinti žmonėms, kad nėra politikoje labai paprastų atsakymų į sudėtingus klausimus, greitų, visiems tinkamų sprendimų.

„Lietuva nepasiduoda ir mes nepasiduosim. Bet tai nereiškia, kad mes su kuo nors kovosim, o mes tiesiog dirbsim, eisim toliau, nesustosim ir tikrai būsime ta atvira, drąsi, priimanti pokyčius, priimanti kitokius ir nuoširdi Lietuva“, – kalbėjo ji.

G.Landsbergis: siūlysiu I.Šimonytei vesti sąrašą

Prieš pat vidurnaktį štabe pasirodė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./I. Šimonytės štabe vyravo ne pačios liūdniausios nuotaikos
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./I. Šimonytės štabe vyravo ne pačios liūdniausios nuotaikos

Jis patvirtino turintis planų pasiūlyti I.Šimonytei vesti konservatorių partijos sąrašą kitų metų Seimo rinkimuose ir pergalės atveju vadovauti Vyriausybei.

Paklaustas, kokia klaida lėmė, kad I.Šimonytė nelaimėjo rinkimų, G.Landsbergis teigė, jog tai – sunku pasakyti: „Reikės vertinti visą rezultatą, kampaniją vertinu vienareikšmiškai pozityviai dėl to, kad TS ir remiamam kandidatui tie balsų skaičiai (...) negali blogai vertinti. Tai yra didžiulis rezultatas, didžiulis pasitikėjimas. Reikia dabar tą bangą, kuri kyla – taškelių bangą, reikia jai važiuoti toliau.“

Jis teigė skambinęs G.Nausėdai, pasveikinęs, pasakęs, kad sunkioji dalis prasideda tik dabar.

„Buvo lengvas pasivaikščiojimas po parką, rinkimai tai čia yra juokas. Dabar reikės rimtus darbus dirbti“, – teigė partijos pirmininkas. Jis pabrėžė, kad konservatorių partija yra pasirengusi bendradarbiauti ir ieškoti bendrų sprendimų.

I.Šimonytė: „Atsikimšiu butelį šampano“

Prieš 22 valandą I.Šimonytė buvo išvykusi į Daukanto aikštę, kur ir pripažino pralaimėjimą.

„Neturėčiau sakyti, bet pasakysiu – atsikimšiu butelį šampano“, – sakė I.Šimonytė, paklausta, ką norėtų padaryti dabar. Simono Daukanto aikštėje prezidento rinkimų rezultatų laukiantys žmonės šį pasakymą pasitiko audringais plojimais.

I.Šimonytė sakė, kad jai visiškai nesunku pripažinti pralaimėjimą ir, pamačiusi skaičius, paskambino Gitanui Nausėdai ir pasveikino jį su pergale.

„Aritmetika yra aiški, aš skaičius pažįstu“, – sakė I.Šimonytė.

Tuo metu, kai ji kalbėjo tiesioginiame LRT eteryje, buvo suskaičiuoti balsai iš 1247 apylinkių ir ryškiai pirmavo G.Nausėda – 72,33 proc. rinkėjų.

„Aš manau, kad galutiniai skaičiai neatrodys taip, kaip yra dabar, kadangi ateis Vilniaus, Kauno duomenys“, – sakė I.Šimonytė.

Paklausta, ar suvokia, jog rinkimų rezultatai rodo, kad politika yra jos gyvenimo kelias, I.Šimonytė atsakė teigiamai.

„Man pakako ir pirmojo turo. 400 tūkst. balsų nėra tas skaičius, kad pasakytum ačiū jums už gėles ir aš einu toliau auginti narcizų“, – sakė I.Šimonytė.

I.Šimonytė teigė, kad dalyvavimas rinkimuose jai buvo svarbi ir naudinga patirtis. Paklausta, ar jai buvo naudingos kelionės po Lietuvos regionus, ji sakė: „Man nereikėjo apvažiuoti Lietuvos, kad sužinočiau, kaip Lietuva gyvena. Važiavau labiau dėl to, kad pasakyčiau, ką aš galiu padaryti.“

Ji sakė, kad padėkoti nori žmonėms, kurie ją palaikė.

Pavyko padaryti tai, kas kitų nuomone atrodė nepadaroma.

Štabe I.Šimonytė pasirodė prieš 20 valandą, ji dėkojo savo komandai.

VIDEO: I.Šimonytės štabas naujajam prezidentui linki gauti pinigų padengti skoloms, susikalbėjimo ir veržlumo

„Ačiū labai, kas buvote su manimi visą šitą kampaniją. Tikrai išgyvenome turbūt ne pačius labiausiai atpalaiduotus aštuonis mėnesius. Bet kiekvienas iš jūsų – tiek tas, kuris prisidėjo savo balsu, tiek tas, kas prisidėjo savo euru, tiek tas, kas prisidėjo savo geromis mintimis, tiek tas, kas prisidėjo darbais, buvote man be galo svarbūs“, – į susirinkusiuosius kreipėsi kandidatė.

I.Šimonytė sakė, jog pavyko padaryti tai, kas kitų nuomone atrodė nepadaroma, kad galima per rinkimų kampaniją nepasakoti pasakų ir nesiūlyti dalykų, kurių negali padaryti, kad galima kalbėti atvirai, sakyti ką galvoji, net jeigu tas galvojimas kažkam netinka ir neįtinka.

„Žmonės pasirinks, jie tiesiog pasirinks tą galvojimą, kuris jiems tinka labiau“, – teigė ji.

I.Šimonytė taip pat džiaugėsi dėl to, kad rinkėjų aktyvumas antrajame rinkimų ture nebuvo daug mažesnis, nei pirmajame. O tai, anot jos, rodo, kad tie žmonės, kurie neteko savo kandidato, didžiąja dalimi atėjo balsuoti.

VIDEO: Ingridos Šimonytės gerbėjai prezidento rinkimų rezultatų laukia „Quadrum“ verslo centre

„Tai reiškia, kad jie sugebėjo pasirinkti savo kandidatą. Labai tikiuosi, kad jie pasirinko kandidatą, už kurį galėjo balsuoti „už“, o ne todėl, kad norėjo balsuoti „prieš“ kitą kandidatą. Ir visiškai nesvarbu, ar tas kandidatas esu aš ar Gitanas Nausėda“, – teigė ji.

I.Šimonytė ramino susirinkusiuosius, kad iš VRK plaukiantys skaičiai per šį vakarą keisis.

„Siūlau visiems nei pradėti labai džiaugtis, nei pradėti labai liūdėti, tiesiog sulaukime to rezultato, koks jis bus, ir esu absoliučiai tikra, kad kas bebūtų šiandien išrinktas, garbingai eis Lietuvos Respublikos prezidento pareigas“, – kalbėjo kandidatė.

R.Šimašius: bet kokiu atveju Lietuva jau laimėjo

I.Šimonytės štabe sekmadienį apsilankęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius vylėsi, kad bus išrinktas geriausias kandidatas.

VIDEO: Remigijus Šimašius: „Žmonės žino, kad turės gerą prezidentę arba prezidentą“

„Bet kokiu atveju Lietuva jau laimėjo“, – sakė jis. R.Šimašius sakė, jog gerai yra tai, kad neatsirado kandidato, kuris iš esmės siūlytų keisti Lietuvos kryptį

Meras sakė planuojantis užsukti ir į I.Šimonytės konkurento G.Nausėdos štabą.

VIDEO: Lietuvos prezidento ir Europos parlamento rinkimai 2019: speciali transliacija

Sekmadienio rytą rinkimuose balsavusi I.Šimonytė teigė balsavusi už geriausią.

„Palinkėčiau, kad, kas bebūtų išrinktas, nebūtų taip, kaip būna labai dažnai – atsikėlę pirmadienio rytą jau žinome, kad išrinkome ne tą. Norėčiau, kad duotume tam žmogui ar žmonėms šansą“, – po balsavimo tvirtino I.Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius