Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 15

Irako delegacija su VRM aptarė neteisėtos migracijos suvaldymo klausimus

Trečiadienį Vilniuje lankėsi Irako vyriausybinė delegacija, su Lietuvos vidaus reikalų ministerijos (VRM) atstovais aptarusi Baltarusijos režimo sukeltos migracijos krizės suvaldymo klausimus bei galimybės neteisėtai į Lietuvą patekusius irakiečius sparčiau grąžinti į jų kilmės šalį.
Spygliuota viela atitverta Valstybinė siena siena su Baltarusija Raigardo slėnyje (Druskininkų sav.)
Spygliuota viela atitverta Valstybinė siena siena su Baltarusija Raigardo slėnyje (Druskininkų sav.) / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Vertiname Irako vyriausybės bendradarbiavimą išduodant dokumentus norintiems grįžti Irako piliečiams bei suvaldant neteisėtos migracijos srautą. Akivaizdu, jog sustabdyti skrydžiai iš Irako į Minską stipriai prisidėjo prie to, jog šiuo metu tarp atvykstančių neteisėtų migrantų Irako piliečių nebėra“, – VRM pranešime cituojamas viceministras Arnoldas Abramavičius.

VRM duomenimis, Lietuvoje apgyvendinimo vietose yra apie 1700 Irako piliečių, apie 800 jau grįžo į kilmės šalį.

Pasak Irako delegacijos atstovų, šiuo metu pagrindinis tikslas – stiprinti bendradarbiavimą, keitimąsi informacija ir toliau vykdyti neteisėtos migracijos prevencijos veiksmus. Susitikimo dalyviai taip pat pabrėžė būtinybę stiprinti priemones kovai su prekybą žmonėmis ir jų neteisėtu gabenimu.

Siekiant paskatinti migrantų savanorišką grįžimą nutarta 1000 eurų išmoką savanoriškai išvykstantiems pratęsti iki rugsėjo 22 dienos.

Šiuo metu galimybę grįžti savo noru svarsto 32 užsieniečiai.

Pernai į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtai pateko apie 4,2 tūkst. migrantų, daugiausiai jų buvo iš Artimųjų Rytų bei Afrikos šalių. Daugelis atvykėlių buvo apgyvendinti stovyklose, jų judėjimas ribotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius