-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 05

Iš Armėnijos grįžusių medikų COVID-19 testai – neigiami

Šeštadienį iš Armėnijos grįžusių medikų ir ekspertų komandos narių koronaviruso testai, paaiškėjo sekmadienį, yra neigiami. Apie tai savo feisbuko paskyroje pranešė Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.
Iš Armėnijos grįžta Lietuvos medikų ir ekspertų komandos nariai, dvi savaites padėję Armėnijai kovoti su koronaviruso (COVID-19) plitimu
Iš Armėnijos grįžta Lietuvos medikų ir ekspertų komandos nariai, dvi savaites padėję Armėnijai kovoti su koronaviruso (COVID-19) plitimu / Sveikatos apsaugos ministerijos nuotr.

„Lietuvos ekspertų ir medikų komandai, vakar grįžusiai iš humanitarinės misijos Armėnijoje, atlikti koronaviruso (COVID-19) testai parodė, kad jie nėra užsikrėtę šiuo virusu. Visų 12 komandos narių testai - neigiami!

Už tai ačiū mūsų šalies komandai, kuri ir toliau izoliuosis, 14 dienų laikydamasi būtinų saugumo reikalavimų, rodydama pavyzdį, kaip reikia elgtis grįžus iš šalių, kur aukštas sergamumas koronavirusu“, - rašo A.Veryga.

Anot ministro tai patvirtina, kad net esant koronaviruso židinyje, būnant tarp sergančių pacientų ir medikų, taisyklingas asmens apsaugos priemonių dėvėjimas, sąmoningas budrumas, saugojimasis ir taisyklių laikymasis užkerta galimybes plisti virusui.

Humanitarinė misija Armėnijoje truko dvi savaites. Aštuonis medikus ir tris ekspertus parskraidinęs Karinių oro pajėgų transporto lėktuvas „Spartan“ šeštadienio pavakarę nusileido Šiauliuose.

Misijos dalyvių dabar laukia 14-os dienų izoliacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius