Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 06 29

Iš darbo išeinantis jaunas mokytojas atvirai papasakojo, ką galvoja apie Lietuvos švietimo sistemą

Šią savaitę jautriu įrašu apie išėjimą iš darbo prestižinėje sostinės mokykloje pranešęs nusipelnęs mokytojas Alius Avčininkas 15min atvirai papasakojo apie savo sprendimo motyvus. Jis atskleidė dirbęs per kelis darbus, kad galėtų sumokėti būsto paskolą ir mokesčius, o viena pagrindinių priežasčių tapo žeminantis požiūris į mokytojus.
Alius Avčininkas
Alius Avčininkas / Asmeninio archyvo nuotr.

Lietuvos mokyklose trūksta kelių šimtų mokytojų, tad kiekvieno jų išėjimas iš darbo yra skaudus smūgis ne tik konkrečiai mokyklai, bet ir visai švietimo sistemai.

Ypač tada, kai vidinį Prometėją savyje užgesina nusipelnę ir jauni pedagogai, kurie buvo mylimi tiek kolegų, tiek ir mokinių.

Toks buvo ir Vilniaus Užupio gimnazijoje dešimtmetį dirbęs lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas Alius Avčininkas, kuris šią savaitę jautriu įrašu pranešė pavargęs nuo mokytojo darbo ir jo atsisakantis.

Užupio gimnazijos vadovė 15min tvirtino, kad A.Avčininkas buvo puikus mokytojas, mylimas mokinių ir kolegų, todėl jo ypač trūks.

Ketvirtadienį mokyklą paliekantis pedagogas 15min atvirai papasakojo apie savo sprendimo motyvus ir tiesiai šviesiai išsakė, ką mano apie dabartinę švietimo sistemos būklę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius