Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 24

Iš koronaviruso gniaužtų išvaduota garbaus amžiaus pora siunčia padėką medikams

​​​​​​​Prieš pačias didžiausias metų šventes Kėdainių ligoninės koronaviruso skyriaus medikus sušildė padėka. Ja pasidalinti panoro skyriuje gydyta senjorų pora. Septynias dešimtis metų pragyvenę sutuoktiniai kartu ir susirgo, ir ligoninėje gulėjo, ir buvo ištraukti iš klastingos ligos gniaužtų.
Kėdainių ligoninė
Kėdainių ligoninė / Kristinos Kasparavičės nuotr.

Padėkojo

Ne paslaptis, kad į Kėdainių ligoninę guldomi tik sunkios ir labai sunkios būklės pacientai. Liūdna statistika rodo, kad 70 metų amžius – pakankamai rizikingas. Dvylika koronaviruso pasiglemžtų kraštiečių priklausė 60-79 metų amžiaus grupei.

Todėl drąsiai galima sakyti, kad senjorų pora nuo šiol gales švęsti du gimtadienius kasmet!

„Nuoširdžiausia padėka jūsų visam aptarnaujančiam ir gydančiam personalui! Paprastam žmogui sunku nusakyti, ką tenka iškentėti, susidūrus su šia klastinga liga.

Lai šios ateinančios nuostabios šventės jūsų visam personalui atneša Dangaus palaimą, kuri suteiktų jums visiems stiprybės, drąsos, nenuspėjamos vilties ir meistrystės gelbėjant žmonių sveikatas ir gyvybes.

Buvę 70-mečiai ligoniukai Vida ir Jonas Jaškai, covid-19 skyrius”.

Rūpinasi kaip savo vaikais

Kovidiniame skyriuje dirbantys Kėdainių ligoninės medikai sako – rūpinasi kiekvienu pacientu, kaip vaiku. Nerimauja pablogėjus sveikatai, jei prisireikia pacientą išsiųsti į Kauną, laukia jo sugrįžtant neramia širdim.

Kaip sakė skyriaus vedėja Raimonda Augienė, darbas skyriuje labai varginantis, tačiau labiausiai viską atperka išgelbėtos gyvybės.

„Šiame skyriuje praktiškai gyvenu. Dirbu po 18 valandų. Tai, kas vyksta, yra baisu. Ką kažkada žiniose matydavome – dabar yra pas mus. Imame tik sunkius ir labai sunkius ligonius, tad ir mirčių būna kone kas dieną... Vis dėlto džiugu, kad gerų, sėkmingų istorijų yra gerokai daugiau. Tarkime moteris, kurią pirmąją į Kauno klinikas išvežė intubuoti, ten kiek sustiprėjo, ją ekstubavo ir mes ją pasiėmėm atgal pas save. Dar palaikėme ligoninėje, kad išleistume namo su pakankamu deguonies kiekiu. Yra tokių džiaugsmingų ir gerų rezultatų, kai su itin didelėm pajėgom ir dideliu darbu išleidžiame, kaip sakome, savo kūdikius, į antrąjį gyvenimą.

Labai džiaugiuosi, kad komanda, dirbanti skyriuje, yra tiesiog kažkas nerealaus“, – kalbėjo skyriui vadovaujanti R.Augienė.

Realizuoja save

Skyriuje dirbanti gydytoja Rūta Meigytė neslėpė – nepaisant to, kad būna atvejų, kai tenka dirbti ir po pusantros paros, iš fizinio nuovargio vos pastovi ant kojų, o emocinis nuovargis išsunkia paskutines teigiamas mintis – pasiekti rezultatai visada įkvepia. Gydytoja sako, kad toks darbas, nors ir žymiai sunkesnis, nei įprastomis sąlygomis, yra jai pati geriausia savirealizacija.

„Aš viena iš tų, kuriai tas skyrius yra savęs realizacija. Aš savanoriškai čia ėjau ir esu laiminga, kad galiu dirbti šiame skyriuje. Juk tam ir mokėmės, kad dirbtume tokiomis aplinkybėmis, kad gelbėtume žmones. Tai – vieną kartą gyvenime pasitaikanti proga šitaip save ir savo žinias realizuoti. Geriau aš eisiu į šį skyrių dirbti, nei sėdėsiu užsidariusi namuose.

Niekada nesiskųsiu, niekada nesuprasiu tų gydytojų, kurie atsisako dirbti kovidiniame skyriuje. Jei yra rizikos grupės gydytojas, tada taip, bet daugiau pasiteisinimų nematau jokių.

Kėdainiuose labai daug jaunų gydytojų, visi entuziastingi, pasiruošę vienas kitą dengti, kažkuriam iškritus iš rikiuotės. Stovime kaip mūras. Nuolat kalbamės apie pacientus, skirtingų sričių gydytojai dalinasi savo žiniomis.

Pamatyti išgelbėtą pacientą, dėl kurio dirbome dvidešimt dienų – tai kažkas tokio, man tai pati didžiausia laimė“, – sakė Kėdainių ligoninės kovidiniame skyriuje dirbanti gydytoja R. Meigytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius