Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 06

Iš pareigų atleidžiama Techninės pagalbos neįgaliesiems centro direktorė

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis pasirašė įsakymą, kuriuo dėl daugybinių, tęstinių ir pakartotinių darbo pareigų pažeidimų nutraukiama darbo sutartis su Techninės pagalbos neįgaliesiems centro direktore Ilona Ogurcova. Ministro įsakymas įsigalioja lapkričio 6 dieną, teigiama pranešime žiniasklaidai.
Policijos priemonė Kaune
Neįgalieji / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Darbo sutartis su Techninės pagalbos neįgaliesiems centro direktore nutraukiama, nes ji netinkamai, tai yra ne pagal metodiką, planavo techninės pagalbos priemonių užsakymus, centro pateikiami duomenys apie kompensacijas už pačių neįgaliųjų įsigyjamas techninės pagalbos priemones nesutampa tarp skirtingų informacijos šaltinių, įstaigoje neužtikrinta tinkama viešųjų pirkimų kontrolė, o informacinė sistema neatitinka kibernetinės saugos reikalavimų.

Teritorinė darbo ginčų komisija yra pripažinusi, kad centro direktorė prieš savo darbuotoją vykdė psichologinį smurtą, tai yra mobingą, todėl Techninės pagalbos neįgaliesiems centras turi darbuotojai sumokėti 500 eurų kaip kompensaciją už patirtą neturtinę žalą.

Centro direktorė prieš savo darbuotoją vykdė psichologinį smurtą, tai yra mobingą.

Valstybinė darbo inspekcija reaguodama į Techninės pagalbos neįgaliesiems centro darbuotojų skundus dėl direktorės psichologinio smurto prieš darbuotojus atliko patikrinimą. Jo metu nustatyta, kad Techninės pagalbos neįgaliesiems centro direktorė piktnaudžiavo savo teise ir neatliko reikiamų veiksmų, kad įvertintų darbuotoją, prieš kurią ir buvo konstatuotas psichologinis smurtas, už praėjusių metų veiklą.

Nors tiesioginiai vadovai šios darbuotojos veiklą vertino gerai, centro direktorė įvertinimą pakeitė į patenkinamą, bet vėliau savo sprendimą panaikino ir paliko darbuotojos veiklą iš viso neįvertintą. Nuo tarnautojo veiklos vertinimo priklauso pareiginės algos kintamosios dalies dydis.

Dėl neatlikto darbuotojos veiklos vertinimo ir dėl neatnaujinto psichosocialinių veiksnių rizikos vertinimo Valstybinė darbo inspekcija I.Ogurcovą patraukė administracinėn atsakomybėn.

Be kita ko, centro direktorė tai pačiai darbuotojai, kurios veiklą paliko nevertintą ir prieš kurią nustatytas mobingas, yra skyrusi drausminę nuobaudą pritaikydama jau daugiau kaip treji metai nebegaliojančio Darbo kodekso normas.

2019 m. lapkričio 21 d. centro direktorei I.Ogurcovai jau buvo skirtas ministro įspėjimas, tačiau per tą laiką padėtis Techninės pagalbos neįgaliesiems centre iš esmės nepasikeitė.

Techninės pagalbos neįgaliesiems centras yra Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai pavaldi įstaiga, kurios paskirtis yra organizuoti neįgaliųjų aprūpinimą techninės pagalbos priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius