Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2022 10 26

Iš partijos vadovybės – sunkūs kaltinimai M.Majauskui: bandoma destabilizuoti valstybę

Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas atsiduria vis didesnėje konservatorių partijos vadovybės nemalonėje. Įtakingas partijos komitetas griežtai įspėjo politiką laikytis Vyriausybės linijos dėliojant kitų metų valstybės biudžetą. Maža to, dokumente, kurį matė 15min, M.Majauskas kaltinamas bandymu destabilizuoti politinę padėtį valstybėje.
Mykolas Majauskas
Mykolas Majauskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Tokie teiginiai įrašyti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Politikos komiteto trečiadienį priimtose rekomendacijose.

„Ypatingą susirūpinimą kelia, kad komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas pasirinko vykdyti asmeninių interesų nulemtą, bet ne pasitikėjimu ir TS-LKD sprendimų vykdymu pagrįstą politiką“, – rašoma dokumente.

„Susirūpinimą taip pat kelia, kad šiame svarbiame komitete valdančioji dauguma neturi daugumos. Tokia situacija kelia didelių rizikų, kad sprendimų kontrolę gali įgyti opozicijos atstovai, kas sukurtų papildomas grėsmes priimti atsakingą ir subalansuotą Vyriausybės pateiktą kitų metų Valstybės biudžetą“, – teigiama jame.

Be kita ko, dokumente tvirtinama, kad bandymai „ignoruoti vieningai priimtą TS-LKD Prezidiumo įpareigojimą neteikti bei nepalaikyti nesuderintų su Vyriausybe pasiūlymų (...) vertintini kaip sąmoningas veikimas, pakertantis pasitikėjimo pamatus ir bandymas destabilizuoti politinę padėtį valstybėje“.

Tuo pačiu partijos organas rekomenduoja frakcijai Seime gerbti ir vykdyti partijos institucijų priimtus sprendimus, užtikrinti, kad BFK valdančiųjų atstovai turėtų daugumą bei tai, kad į svarbias ir atsakingas pareigas Seime būtų deleguojami pasitikėjimo nepamynę frakcijos atstovai.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mykolas Majauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mykolas Majauskas

M.Majauskas špagas su premjere Ingrida Šimonyte ir partijos viršūnėlėmis susikirto dėl PVM lengvatos restoranams, kultūros bei sporto veiklai.

Vyriausybė nori, kad PVM lengvata išnyktų kitų metų viduryje. M.Majauskas siūlo, kad ji liktų.

Partijos vadovybė perspėjo M.Majauską, kad jis gali netekti komiteto pirmininko pareigų.

Pats M.Majauskas pažymi, kad Vyriausybės pateiktas biudžeto projektas visada būna patobulinamas. Jis teigia, kad PVM lengvata neturės didelio poveikio pačiam biudžetui, bet yra itin svarbi smulkiam verslui.

„Mano supratimu, partinė drausmė yra reikalinga, jos poreikis atsiskleis galutinėse biudžeto priėmimo stadijose“, – žurnalistams trečiadienį sakė komiteto pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius