-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 02 05

Iš tardymo izoliatoriaus pabėgti grasinusį vyrą sutramdžiusiems pareigūnams – premijos

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius trečiadienį vyksta į Šiaulius, kur premijomis apdovanos tardymo izoliatoriaus pareigūnus, sulaikiusius pabėgti grasinusį ir įkaite vieną iš pareigūnių paėmusį nuteistąjį.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Po Vyriausybės posėdžio, vakare, vykstu į Šiaulių tardymo izoliatorių ir apdovanosiu šešis pareigūnus, dalyvavusius operacijoje, sulaikant kalinį“, – BNS sakė ministras.

Ministras E.Jankevičius teigė, kad pareigūnei, kuri buvo paimta įkaite, pasitarus su Kalėjimų departamentu ir profsąjungomis, bus skirta dviejų vidutinių darbo užmokesčių premija, taip pat ji bus išleista į reabilitaciją.

„Pareigūnei, kuriai buvo kilusi grėsmė dėl gyvybės, kuri didvyriškai laikėsi, mes jai išmokėsime dviejų mėnesių išmoką (...) Ji kol kas dar negrįžusi į darbą, o artimiausiu metu jai bus pritaikyta reabilitacijos programa“, – tvirtino E.Jankevičius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Teisingumo ministerijoje vyko pasitarimas-diskusija dėl galimos dvigubos kokybės prekių
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Teisingumo ministerijoje vyko pasitarimas-diskusija dėl galimos dvigubos kokybės prekių

Jis taip pat pridūrė, kad kitiems penkiems operacijoje dalyvavusiems pareigūnams bus skirtos vieno vidutinio darbo užmokesčio premijos.

Praėjusią savaitę, antradienį, 1985 metais gimęs nuteistas vyras, grasindamas savadarbiu duriamuoju įrankiu Saugumo valdymo skyriaus jaunesniajai specialistei, pasikėsino pabėgti iš tardymo izoliatoriaus.

Pareigūnams leidus kaliniui išeiti už įkalinimo įstaigos vartų ir paleidus pareigūnę, netrukus sprukti bandęs 2003 metais už nužudymą iki gyvos galvos nuteistas vyras buvo sulaikytas, panaudojant elektros impulsinį prietaisą „Taser“.

Tuo metu 1999 metais gimusi tardymo izoliatoriaus pareigūnė dėl sužalojimų kaklo srityje buvo nuvežta į gydymo įstaigą, jai užtikrinta psichologo pagalba.

Kalėjimų departamentas dėl šio įvykio atlieka tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius