-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 20

Iš TS-LKD Molėtų skyriaus traukiasi vicemeras ir 19 kitų narių: dėl vidinės įtampos apkaltintas buvęs Seimo narys V.Stundys

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Molėtų skyriaus narių grupelė išplatino viešą laišką, kuriame skelbiama, kad neištvėrę vidinės įtampos ir nuolatinio nepasitenkinimo jų oponavimu iš skyriaus traukiasi 20 partijos narių.
Valentinas Stundys
Valentinas Stundys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Laiške pabrėžiama, kad kartu su eiliniais partijos nariais iš TS-LKD Molėtų skyriaus traukiasi ir vicemeras Mindaugas Kildišius. Dėl neigiamos atmosferos skyriuje netiesiogiai kaltinami kandidatu į merus pasirinktas skyriaus vadovas Saulius Jauneika ir buvęs Seimo narys Valentinas Stundys.

„TS-LKD Molėtų skyriaus dalis narių šiandien pasitraukė iš politinės partijos. Tai nebuvo lengvas ir spontaniškas sprendimas“, – skelbiama pranešime.

„Partija – tai bendraminčių komanda, grįsta pasitikėjimu vienas kitu, turinti bendrą viziją, siekianti tikslų vardan savo krašto, nebijanti nuomonių įvairovės, naujų veidų ir idėjų. Lietuvoje neišvengiamai vyksta pokyčiai, deja, aplenkdami Molėtų skyrių.

Jautėme, kad nesame komandos dalis, kad esame vidinė opozicija, kurios kitokia nuomonė sukeldavo nepasitenkinimą. Skyriaus politinio bendravimo kultūra leidžia manyti, kad pokyčių dar ilgai nesulauksime“, – teigia dalis Molėtų konservatorių.

„Esame TS-LKD politinės partijos vertybių ir ideologijos šalininkai. Neabejojame, kad TS-LKD partijoje yra puikių, nuoširdžių savo kraštą mylinčių žmonių. Esame dėkingi, kad buvome ir dirbome kartu, darėme prasmingus, reikalingus darbus. Tikime, kad mūsų pasitraukimas sumažins vidinę įtampą ir leis visiems konstruktyviai dirbti“, – rašo besitraukiantys partiečiai.

Kolegas kaltina politinėmis intrigomis

Laišką išplatinęs buvęs partijos narys Ruslanas Kozlovskis teigė, kad skyriaus vadovybė nenorėjo pokyčių, didesnio jaunimo įsitraukimo.

„Mes norėjome suaktyvinti veiklą viešojoje erdvėje, suaktyvinti pačios partijos veiklą, pritraukti jaunimo“, – pasakojo jis. R.Kozlovskio teigimu, nėra kaltinamas tik V.Stundys, tačiau būtent jis nori daryti įtaką ir valdyti svarbiausius partijos skyriaus sprendimus.

„Mes net nekėlėme savo kandidato. Matėme, kad tai beprasmiška. Viskas buvo aišku, kas bus išrinktas kandidatu į merus. Jei aš žinau, kad laimės koks Tadas Tadaitis, o man dar siūlo kelti Joną Jonaitį. Viskas buvo sukalbėta ir suderinta“, – teigė su vicemeru M.Kildišiumi besitraukiančios grupės narys.

Jo teigimu, kandidato į mero postą rinkimus skyriuje laimėjęs Molėtų rajono savivaldybės administracijos direktorius ir konservatorių skyriaus šiame rajone pirmininkas Saulius Jauneika tiesiog ėjo per kabinetus ir įkalbinėjo partiečius balsuoti.

„Nuvylė tos politinės intrigos“, – konstatavo R.Kozlovskis.

V.Stundys: „Grupė draugų apsisprendė eiti kitu keliu“

Įtampos kėlimu kaltinamas buvęs Seimo narys V.Stundys teigė, kad dalies TS-LKD Molėtų skyriaus narių pasitraukimas susijęs su nepatenkintomis ambicijomis. Jo teigimu, šie nusprendė trauktis po to, kai kandidatu į merus išrinktas ne jiems patinkantis kandidatas.

„Nieko ypatingo neatsitiko. Jokio skilimo ar skyriaus subyrėjimo – nė kvapo“, – aiškino V.Stundys, kurį iš skyriaus besitraukiantys nariai kaltina kitokios nuomonės neišklausymu ir vidinės įtampos kėlimu.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Valentinas Stundys
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Valentinas Stundys

„Tiesiog grupė draugų apsisprendė eiti kitu keliu, kai skyrius visuotiniame susirinkime iškėlė savo kandidatą į merus. Tada prasidėjo štai tokie žaidimai. Kažkas turi didelių lūkesčių, bet neturi pasitikėjimo“, – teigė Molėtų rajono konservatorius.

TS-LKD Molėtų skyrius, V.Stundžio teigimu, vienija apie 200 žmonių, tad keliolikos žmonių pasitraukimas nėra didelis nuostolis.

Jie net aktyviai nedalyvavo veikloje, – tikino V.Stundys.

„Jie net aktyviai nedalyvavo veikloje“, – tikino jis. „Skyrius yra tvirtas, laikysena – nuosekli. Esame atviri ir demokratiški. Ieškantys kaltų turėtų įsivertinti ir savo veikimo būdus“, – pridūrė buvęs Seimo narys.

„Aišku, gaila, kad žmonės neįveikia savo ambicijų, kad jos didesnės už pasitikėjimą ir galimybes, bet ką darysi“, – filosofiškai svarstė V.Stundys.

S.Jauneika: „Partija ne tam, kad garantuotų postą“

TS-LKD Molėtų skyriaus vadovas ir rajono savivaldybės administracijos direktorius Saulius Jauneika teigė, kad partijos nariai turėti ieškoti kompromisų ir suvaldyti ambicijas.

„Turėtų norėti abi pusės rasti kompromisus ir nebūti kategoriški“, – sakė jis. „Norint įgauti pasitikėjimą, jį reikia pelnyti“, – pridūrė S.Jauneika.

Jo manymu, principinių skirtumų dėl kurių partiečiai turėtų trauktis nematyti išplatintame laiške.

Aš išsiunčiau savo programą visiems, o buvo tokių, kurie išsiuntė tik grupelei, atskirai agitavo, – pasakojo Molėtų TS-LKD skyriaus vadovas.

Kalbėdamas apie vidinius rinkimus S.Jauneika pabrėžė, kad besitraukiančių narių gretose yra žmonių, kurie prieš rinkimus išplatino savo programą tik grupelei ir norėjo kurti frakcijas pačiame skyriuje.

„Aš išsiunčiau savo programą visiems, o buvo tokių, kurie išsiuntė tik grupelei, atskirai agitavo“, – pasakojo Molėtų TS-LKD skyriaus vadovas, nenorėdamas įvardinti, ar tai buvo dabar besitraukiantys vicemeras.

„Nemanau, kad partija yra tam, kad kam nors garantuotų postą. Pozicija pasikeitė po to, kai įvyko skyriaus pirmininko rinkimai, nors trys iš tų žmonių buvo išrinkti pavaduotojais“, – kalbėdamas apie nuviltas kolegų ambicijas sakė jis.

15min susisiekus su TS-LKD lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu šis teigė matęs partiečių laišką, tačiau dėl užgriuvusios veiklos parlamente kol kas neskuba vertinti jo turinio ir norės išklausyti pasitraukiančiųjų motyvų bei geriau išsiaiškinti situaciją skyriaus viduje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius