Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 18 /10:31

„Valstiečių“ kandidatas į Klaipėdos merus – uosto vadovas

Ilgai sklandę gandai pasitvirtino. Uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus pretenduoja į Klaipėdos merus. Apie tai uosto vadovas antradienio rytą paskelbė socialiniame tinkle. Jokiai partijai nepriklausantis A.Vaitkus į rinkimus nusprendė eiti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.
Arvydas Vaitkus
Arvydas Vaitkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Esu laimingas, kad visą savo gyvenimą praleidau būtent Klaipėdoje. Neįsivaizduoju kito tokio miesto. Džiaugiuosi gyvendamas tarp nuostabių, sąžiningų ir įkvepiančių žmonių. Esame labiausiai apdovanotas Lietuvos miestas, apsuptas didžiausių gamtos turtų: jūros, pušynų, auksinių kopų, upių, ežerų. Tačiau visų svarbiausia – čia gyvenantys, dirbantys ir miestą kuriantys klaipėdiečiai.

Viską, ką iki šios dienos esu pasiekęs – pasiekiau ne vienas, o su mane supančiais žmonėmis. Be jų neįsivaizduoju nueito kelio. Esu labai dėkingas savo žmonai, vaikams ir draugams. Taip pat visai komandai, dirbančiai kartu Klaipėdos uosto direkcijoje. Tai – žmonės, kuriais aš didžiuojuosi.

Šiandien mūsų uostas pirmauja visame Baltijos jūros regione. Tai parodo, kad kartu galime pasiekti daug.

VIDEO: A.Vaitkus nusprendė kandidatuoti į Klaipėdos merus

Todėl sulaukęs didelio būrio žmonių paskatinimo, nusprendžiau dalyvauti Klaipėdos miesto mero rinkimuose. Žinau, kad tai bus nemenkas iššūkis, reikalaujantis didelio atsidavimo. Tačiau sukaupta patirtis mane paruošė šios dienos sprendimui.

Tikiu, kad mūsų miestas turi milžinišką potencialą ir dar labai daug neišnaudotų galimybių. Matau didžiules perspektyvas turizmo, švietimo, ekologijos, verslo, garbaus amžiaus žmonių ir jaunimo užimtumo srityse.

Atėjo laikas visą sukauptą patirtį ir įgūdžius atiduoti miestui, kuris mane užaugino. Žmonėms, kurie manimi tikėjo ir įkvėpė siekti daugiau. Žinau, kad Klaipėda gali būti švari, šurmuliuojanti, gyva, švari ir patraukli vieta auginti vaikus, dirbti, gyventi ir ilsėtis“, – tokią žinią antradienį paskelbė A.Vaitkus.

Partijai nepriklauso

A.Vaitkus antradienio rytą teigė į partiją neįstojęs ir neplanuojantis. Anksčiau A.Vaitkus priklausė socialdemokratams, bet pernai paliko šią partiją.

„Geriausią siūlymą, kurį esame gavę grupė bendraminčių iš sporto, meno, įvairių gyvenimo sričių, tai pasiūlymas atėjo iš Valstiečių ir žaliųjų sąjungos, kuri suteikė galimybę visiškai laisvai formuoti sudėtį ir rinktis kryptis. Mes aiškiai deklaruojame, kad ne politika turi būti pagrindas, o ūkiškumas mieste“, – sakė A.Vaitkus.

Miesto skonio dar nežinau, bet įsivaizduoju puikiai, priešingu atveju neičiau, – sakė A.Vaitkus.

Jis teigė, Uosto direkcijos vadovo postą paliksiąs tuomet, jei bus išrinktas meru. A.Vaitkus ketina pretenduoti ir į Klaipėdos Tarybą, jei būtų vienu jos narių, tuomet ketina tęsti darbą Uosto direkcijoje.

„Miesto skonio dar nežinau, bet įsivaizduoju puikiai, priešingu atveju neičiau. Miesto valdymą įsivaizduoju ne kaip politikavimą, bet kaip didelį ūkį, daug kartų didesnį nei uostas. Kalbame apie gatves, apšvietimą, ligonines, mokyklas, darželius, autobusų parkus ir t.t. Tai milžiniškas ūkis, su daug dirbančiųjų. Tai didelis didelis ūkis“, – sakė A.Vaitkus.

Vienu pirmųjų iššūkių jis laiko Klaipėdos senamiesčio gaivinimą. Praėjusią savaitę A.Vaitkus buvo susitikęs su Kauno meru ir užsiminė kalbėjęs apie iššūkius. Kaunui galvos skausmu taip pat buvo ir yra Laisvės alėjos gaivinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius