Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 17

Išgertuvės Norvegijoje, pasibaigusios lietuvio mirtimi: 29-erių nuteistasis nužudė draugą už pažeminimą?

Du nuteistieji - 29-erių ir 33-ejų lietuviai penktadienį Norvegijoje išgirdo teismo nuosprendį. Jie pripažinti kaltais dėl tautiečio Laimučio Aleksino nužudymo. Jiems skirtos atitinkamai 12 ir 10 metų kalėjimo bausmės.
Norvegijos policija
Norvegijos policija / Reuters/Scanpix nuotr.

Kaip skelbia portalas adressa.no, nepaisant to, kad jie atliks šias bausmes, taip pat turės sumokėti 250 tūkst. kronų aukos motinai.

Teigiama, kad būtent 29-erių lietuvis sudavė mirtiną smūgį kirviu Laimučiui Aleksinui. Tai įrodo ir kraujo pėdsakų ant jo drabužių tyrimai. Be to, aukos skrodimas parodė, kad ant 23-ejų aukos kūno buvo dešimt aštriu daiktu padarytų žaizdų galvoje ir kakle. Tai esą jį ir privedė prie mirties. 29-metų lietuvis nuteistas už žmogžudystę, vyresnysis lietuvis – už bendrininkavimą įvykdant nusikaltimą.

Aiškus motyvas

Lemtingą vakarą 29-erių nuteistasis ir Laimutis Aleksinas susiginčijo. Kilusį konfliktą sugėrovai numalšino. Tačiau, kaip konstatavo teismas, nužudyti jis turėjo aiškų motyvą – esą buvo „buvo pažemintas prieš kitus“.

29-erių vyras turi du vaikus, jis teisme pripažino savo kaltę, tačiau neigė smogęs aukai kirviu. Neva manė, kad jį daužo lazda. „Aš dabar suvokiau, kad tai galėjo būti kirvis“, – duodamas parodymus sakė jis.

Abu nuteistieji lemtingą naktį buvo labai girti, todėl galėjo prisiminti tik dalį įvykių. 33-ejų nuteistasis esą nieko nedarė, kad sustabdytų smurto protrūkį. Pastarasis, visą laiką neigęs, kad nužudė tautietį, buvo nuteistas už bendrininkavimą vykdant nusikaltimą.

Veikė apimtas pykčio

29-erių lietuvis veikė kupinas pykčio, nėra jokių nusikaltimą lengvinančių aplinkybių.

„Žudikas veikė itin žiauriai. Auka negalėjo apsiginti. Smūgiuota su didžiule jėga. Smurto protrūkis tęsėsi tam tikrą laiką, L.Aleksino sužalojimai – galvos ir kaklo srityje“, – teigiama teismo nutartyje.

Teismas pažymėjo, kad akivaizdu, jog žudikas buvo įpykęs, o jo veiksmai tikslingai vedė auką į mirtį.

Geri draugai

Nuteistasis 29-erių metų lietuvis, užaugęs Alytuje, iki lemtingo incidento su auka buvo gerais draugais. Jie kartu užaugo. Taip pat dalijosi butu Norvegijoje. 29-erių lietuvis buvo tas, kuris pakvietė tautietį, vėliau tapusį auka, atvykti padirbėti į Norvegiją.

23-ejų nužudytojo motina Judita Aleksiūnienė, kalbėdama su norvegų spauda, tepasakė, kad neteko „savo sūnaus, savo ateities“: „Netekau visko“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius