Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 08

Įsigijusieji neužmirštuolės žiedą remia Krašto apsaugos savanorių pajėgas

Artėjant Sausio 13-ajai žmonės vėl kviečiami segėti neužmirštuolių žiedus. Akcijos iniciatoriai ragina įsigyti melsvus žiedus ir taip simboliškai paremti Krašto apsaugos savanorių pajėgas bei prisiminti brangiai iškovotą laisvę.
Neužmirštuolės žiedas
Neužmirštuolės žiedas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pardavėja Inga Rumskienė paprastą dieną pradeda užsirišdama prijuostę. Tik pirmadienio rytą ją puošė melsva neužmirštuolė. Dar nedaug pirkėjų spėjo įsigyti šį atminties ir pagarbos laisvės kovotojams ženklą.

„Žinoma, malonu, žinoma, pati segu ne tik dėl darbo, o dėl to, kad tikrai prisimenu“, – kalbėjo I.Rumskienė.

Neužmirštuolės papuošia ir Sausio 13-osios aukų kapus Antakalnio kapinėse. Prisiminti ir nepamiršti laisvės kovų ir visų prisidėjusiųjų prie nepriklausomybės atgavimo akcijos organizatoriai kviečia jau šeštus metus.

„Neužmirštuolės ašis yra žodis „neužmiršti“ – neužmiršti aukų, jų artimųjų, tų, kurie tą naktį drąsiai stovėjo prieš tankus. Kartu tai yra ir labai aiški žinia – neužmiršti mums visiems, kad mes tą naktį atsilaikėm, nes vis dėlto, tai yra gedulo diena. Bet vis dėlto tai turi išmokti šitoje vietoje ir pasidžiaugti tam tikra prasme, kad dar kūdikiu buvusi lietuvių politinė tauta sugebėjo beginklė atsilaikyti prieš tankus. Tai, mano supratimu, yra didžiulis laimėjimas mums, kaip 3 milijonų valstybei“, – sakė akcijos koordinatorė Laura Juozaitytė.

Neužmirštuolės – palydovės ir daugelio bėgikų, kurie kasmet leidžiasi į tradicinį pagarbos bėgimą „Gyvybės ir mirties keliu“. Ir minia nuo karių gausos žaliuoja.

Spaudos platinimo vietose įsigijusieji neužmirštuolės žiedą gali paremti 1991 m. sausio 17 d. įkurtas Krašto apsaugos savanorių pajėgas.

„Savanorių pajėgom ir apskritai visai kariuomenei yra svarbi tuo, kad per šią akciją mes prisimename Lietuvos kariuomenės istoriją, prisimename Lietuvos nepriklausomybės istoriją. Bet kuriam Lietuvos piliečiui ir kariui svarbi atmintis, kodėl mes esame laisvi, kodėl mes iškovojome savo nepriklausomybę, kad ji išliktų visoms kartoms, kad mes nepamirštume ir išliktume tokie patys laisvi“, – kalbėjo Krašto apsaugos savanorių pajėgų karininkas kpt. Paulius Babilas.

Neužmirštuolės simboliškai parėmė ir Ukrainos gynėjus, kuriems iškeliavo būtiniausių kario ekipuotės daiktų. Lietuvos sausumos pajėgos už surinktus pinigus įsigijo kelis naktinio matymo prietaisus. Pernai iš viso surinkta apie 2 tūkst. eurų.

Akcijos organizatoriai sako, kad neužmirštuolė yra labai paprastas ir simboliškas būdas priminti, kas vyko sausio 13-ąją. Tačiau Lietuva jau džiaugiasi nepriklausomoje šalyje užaugusia karta, o jai tai – būdas padėkoti visiems iškovojusiems laisvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius