Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 18 /12:28

Išminuotojai Vilniuje taip nukenksmino galingą aviacinę bombą, kad niekas negirdėjo sprogimo

Penktadienį Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai Vilniuje vykdė aviacinės bombos neutralizavimo operaciją. Dėl to buvo sustabdytas traukinių eismas. Taip pat išplatintas perspėjimas gyventojams. Prieš 12 val. operacija buvo baigta, bomba buvo nukenksminta, sprogimo pavyko išvengti.

Dėl sprogmens nukenksminimo darbų nuspręsta laikinai sustabdyti traukinių eismą, kuris numatytas pro Panerių g. 56 pastatą.

Vidaus reikalų ministerija išplatino gyventojams trumpąsias SMS žinutes, kad numatoma sprogimo banga – 700 m. Taip pat žmonės prašomi nesiartinti prie langų ir neiti į lauką Panerių mikrorajone. 

Maždaug 100 kg sveriantis sprogmuo buvo aptiktas ketvirtadienį Vilniuje, Panerių g., netoli geležinkelio, darbininkams vykdant kasimo darbus.

Naktį aviacinę bombą saugojo policijos pareigūnai. 

Vėlavo traukiniai

Kaip 15min.lt sakė „Lietuvos geležinkelių“ atstovas spaudai Vidmantas Gudas, dėl to vėlavo du traukiniai. 

Iš Klaipėdos į Vilnių vykęs traukinys vėlavo 25 minutes, tiek pat vėlavo iš Vilniaus į Kauną vykęs traukinys. 

Daugiau vėlavimų dėl bombos nebus. 

Vilniuje išminuotojai vietoje neutralizavo aptiktą aviacinę bombą 

Kaip BNS sakė bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopos vadas Nerijus Alekna, sprogmenį bus bandoma neutralizuoti vietoje.

„Patikslinę visus duomenis, surinkę daugiau informacijos, planuojame bombą neutralizuoti vietoje išsukant sprogdiklį ir panaudojant specialią įrangą, o likučius paskui planuojame išvežti ir sunaikinti saugioje vietoje“, – sakė N.Alekna.

Pirminiais duomenimis, 100 kilogramų sveriančiame sprogmenyje gali būti apie 50 kilogramų sprogstamosios medžiagos. Tai greičiausiai yra Antrojo pasaulinio karo laikų sprogmuo.

„Ar bent girdėjote, kaip susprogdinome sprogdiklį?“, – klausė Nerijus Alekna. Atsakius neigiamai, jis pasidžiaugė, kad operacija įvykdyta pagal aukščiausius profesionalumo standartus.

„Tai senas daiktas, surūdijęs, apaugęs grunto gabalais“, – kalbėjo N.Alekna.

Pasak jo, tokio dydžio sprogmenis išminuotojams nukenksminti tenka nedažnai, tačiau jų pasitaiko.

Ši operacija buvo nekasdienė, nors Juozo Vitkaus inžinerijos  bataliono išminuotojai nuolatos turi iškvietimų vykdyti išminavimo darbus.

„Vakar pasižiūrėjome, kad yra per tamsu, o bombos sprogdiklis pasirodė neaiškus, apsipynęs aplink visą bombą, todėl išminavimą vykdėme šiandien. Operacijos metu sėkmingai neutralizavome aviacijos bombos sprogdiklį, o pati bomba jau yra paruošta transportavimui į poligoną“, – aiškino išminuotojų būrio vadas Nerijus Alekna.

Artimiausi pastatai nuo rasto sprogmens yra maždaug 100 metrų atstumu, šalia – geležinkelio linija. Policija reguliavo eismą Panerių gatve.

„Ar bent girdėjote, kaip susprogdinome sprogdiklį?“, – klausė Nerijus Alekna. Atsakius neigiamai, jis pasidžiaugė, kad operacija įvykdyta pagal aukščiausius profesionalumo standartus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius