TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 07 28

Ispanijoje sulaikyti trys lietuviai, plėšę butus

Ispanijos policija sulaikė tris lietuvius, kurie pastaraisiais metais, kaip įtariama, apšvarino trisdešimt butų Andalūzijoje.
Ispanijos policija
Ispanijos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sulaikytieji – Lietuvos piliečiai. Kaip rašo portalas elmundo.es, pareigūnai, atlikę kratą jų namuose, aptiko papuošalų, pinigų, elektronikos prietaisų ir kitų galimai vogtų daiktų.

Tyrimą dėl vagysčių pareigūnai pradėjo dar 2014-aisiais, kai Almerijoje vienas iš sulaikytųjų apšvarinęs vienus namus buvo sučiuptas juose gyvenančios moters. Jis ją sumušė, įbaugino ir pabėgo. Organizuota lietuvių grupuotė esą veikė pagal griežtą iš anksto suderintą schemą. Dažniausiai svetimuose namuose ilgapirščiai apsilankydavo 10-14 val. dienos metu, kai gyventojų namuose nebūdavo. Norėdami patekti į laiptines ir įsitikinti, kad namuose nieko nėra, jie paskambindavo į duris apsimetę, kad kažką reklamuoja arba tiesiog ne ten pataikė.

Galiausiai atlikę kratą jų namuose pareigūnai aptiko juvelyrikos dirbinių, vaizdo kamerų, fotoaparatų, 900 eurų grynųjų ir kitų galimai vogtų daiktų. Sulaikytų Lietuvos piliečių amžius svyruoja tarp 41 ir 54 metų. Paaiškėjo, kad vienas iš jų – Lietuvos pilietis A.S. – ieškomas nuo 2014-ųjų liepos. Yra paskelbta tarptautinė paieška, išduotas Europos arešto orderis. Lietuvoje jam gresia 14 metų laisvės atėmimo bausmė už prekybą narkotikais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius