Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 08 24

Įspėjimas ant Sporto rūmų stogo lipantiems smalsuoliams: tai ir nesaugu, ir policija gali susidomėti

Vilniaus tarybos narys Tomas Seikalis sekmadienį įamžino du smalsuolius, lipusius Sporto rūmų stogo konstrukcija. Vyras ir moteris buvo gerokai pakilę atbraila, nors net iš nuotraukų aišku, kad bent moteris būtų mieliau to nedariusi. Turto banko, kuris dabar ir disponuoja šiuo pastatu, atstovai teigia, kad tai nesaugu. Tačiau ketina ir patys imti priemonių, kad panašūs pasmalsavimai nepasikartotų.
Žmonės ant Sporto rūmų stogo
Žmonės ant Sporto rūmų stogo / Tomo Seikalio nuotr.

„Mergina buvo įsikibusi į atbrailos kraštą“

Jie turbūt nebijo aukščio ir nukristi arba bent jau taip galvoja. Tokia mintis kyla pamačius T.Seikalio užfiksuotą vaizdą, kaip Sporto rūmų stogo konstrukcijos atbraila aukštyn kopia pora.

Tiesa, moteris greičiausia tokio „žygio“ pasigailėjo, nes net ir didelio atstumo matyti, kad jos drąsa išgaravusi.

„Ėjau pro šalį ir pastebėjau porelę. Vaikinas jautėsi laisvai, mojavo, kai buvo fotografuojamas, mergina buvo įsikibusi į atbrailos kraštą. Matyt, jai buvo baugoka. Arčiau nepriėjau ir nekalbinau dėl šių asmenų saugumo.

Jei neklystu, Sporto rūmų pastatas avarinis. Tačiau tai ne pirmas toks matytas vaizdas. Kaip įrodymas, kad jaunimas mėgsta karstytis ant šio pastato stogo, yra ir taip aukštai užpaišytas grafitis.

Internete galima rasti daug nuotraukų iš pastato vidaus ar nuo stogo, nes yra mėgėjų lankytis“, – kalbėjo T.Seikalis.

Vaikinas jautėsi laisvai, mojavo, kai buvo fotografuojamas, mergina buvo įsikibusi į atbrailos kraštą.

Kelia pavojų sau

Tokie pasivaikščiojimai labai nesaugūs ir kelia pavojų žmonių sveikatai ir gyvybei, tikina Turto banko, kuris pastatą perėmė 2015 metais, atstovai.

O smalsuoliams, galbūt net galvojančiam tokį žygį pakartoti, reikėtų neužmiršti – šiuo metu Sporto rūmų pastatas ir jo prieigos yra filmuojamos visą parą.

Tomo Seikalio nuotr./Žmonės ant Sporto rūmų stogo
Tomo Seikalio nuotr./Žmonės ant Sporto rūmų stogo

„Užfiksavę pažeidimus, visais atvejais kreipiamės į policiją. Esant reikalui vaizdo kamerų įrašai gali būti atsukami, keletą sykių tai buvo daroma policijos prašymu.

Pastato viduje įrengta signalizacija, kuri suveikia įsilaužus į pastato vidų. Tokiais atvejais į įvykio vietą atvyksta apsaugos įmonės ekipažas. Šiais metais buvo užfiksuoti keli tokie atvejai. Dažniausiai pasitaikantys pažeidimai: stiklų daužymas, plokščių laužymas, patekimas į pastato vidų, paišymas ant pastato sienų. Šiais metais kelis kartus teko sandarinti išlaužtus ar išdaužtus langus.

Šiuo minimu atveju, apsauginė signalizacija nesuveikė, nes nebuvo įsilaužta į vidų. Toks elgesys, koks užfiksuotas nuotraukoje yra labai nesaugus ir gali kelti pavojų žmonių sveikatai bei gyvybei. Siekiant išvengti tokių ar panašių atvejų ateityje, vykdydami pastato remonto ir konservavimo darbus planuojame aptverti pastatą ir padidinti patekimo prie pastato kontrolę“, – teigiama Turto banko parengtame komentare 15min.

Siekiant išvengti tokių ar panašių atvejų ateityje, vykdydami pastato remonto ir konservavimo darbus planuojame aptverti pastatą ir padidinti patekimo prie pastato kontrolę.

Galutinė paskirtis neaiški

Šių metų pradžioje premjerė Ingrida Šimonytė užsiminė, kad šiuo metu apleisti Vilniaus koncertų ir sporto rūmai galėtų tapti muziejumi ar memorialu, skirtu žydų Lietuvos žydų istorijai.

Anksčiau žadėta, kad vietoj 1971-aisiais statytų nebenaudojamų koncertų ir sporto rūmų gali būti įrengtas Kongresų centras, tačiau vėliau projektas nutrauktas, nors tokie planai buvo brandinami nuo 2015-ųjų, kai pastatą perėmė Turto bankas.

Kaip informavo Turto bankas, šiuo metu vyksta pastato remonto ir konservavimo darbų projektavimas: „Darbai suskirstyti į du etapus:

  • Pirmojo etapo metu bus atliktas stogo, fasadų ir nuogrindų remontas. Baigus šio etapo darbų projektavimą, bus perkami rangos darbai, kuriuos tikimasi atlikti iki metų pabaigos. Šių darbų vertė paaiškės po rangos darbų pirkimo.
  • Antrojo etapo metu bus atliekami kultūros paveldo elementų (fasado, lubų, sienų ir kolonų apdailos, vestibiulio grindų, terasos, aikštelės, baseinėlio) būtini remonto ir apsaugos darbai, taip pat tvarkomos priešgaisrinės saugos, elektros, apsauginės signalizacijos, vaizdo stebėjimo sistemos, pastatas bus aptvertas, atlikti kiti darbai. Šiuo metu jau vyksta šio etapo darbų projektavimas. Parengus projektą, bus perkami konservavimo rangos darbai, kurie, planuojama, kad prasidės ir bus vykdomi kitais metais. Šių darbų vertė paaiškės po rangos darbų pirkimo.“

Kas galutinai bus įrengta šiame pastate dešiniajame Neries krante, kol kas lieka neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius