-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 19

Įspėjimas artėjant vasarai – būkite budrūs prie vandens

Per penkerius metus ugniagesiai gelbėtojai iš vandens telkinių ištraukė 815 skenduolių, iš jų 35 vaikus. Vien pernai jie ištraukė 156 nuskendusius, iš jų 8 vaikus. Dažniausia nelaimių priežastis – žmonių neatsargumas ir alkoholio vartojimas, – išplatintame pranešime skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.
Penktadienio popietė prie Salotės ežero Vilniuje
Penktadienio popietė prie Salotės ežero Vilniuje / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Alkoholis Vanduo

Atsižvelgdami į švietimo įstaigų prašymus dėl saugaus elgesio vandenyje ir prie vandens telkinių metodikos pateikimo, Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su Vilniaus apskrities priešgaisrine gelbėjimo valdyba, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centru bei Vilniaus visuomenės sveikatos biuru visose Lietuvos ugdymo įstaigose organizuos prevencinę paskaitą „Vandeny būk atsargus – tu ne žuvis, o tik žmogus“. Kai kuriose mokyklose tokios paskaitos jau įvyko.

Nepalikite prie vandens be priežiūros mažamečių vaikų, nepatikėkite jų priežiūros kitam vaikui.

Jos skirtos 1–5 ir 6–12 klasių moksleiviams. Paskaitos metu tiek patys mažiausieji, tiek vyresnieji supažindinami su skendimų statistika, pagrindinėmis saugaus elgesio vandenyje ir prie vandens taisyklėmis. Išklausę paskaitą moksleiviai sužino, ką turi sugebėti gerai plaukiantis žmogus, kokie pavojai tyko jūroje, ežere, upėje ir baseine ir kt. Vaikams primenama ir apie elgesį ant ledo žiemą.

„Nesimaudykite nežinomose, nuošaliose vietose, neplaukite už plūdurų, nors ir esate geras plaukikas, nešokinėkite į vandenį nežinomoje vietoje, nes galite susižaloti atsitrenkę į dugne esančius daiktus, nesimaudykite iškart po valgio, išgėrę alkoholinių gėrimų, perkaitę saulėje, nešokite staiga į vandenį, neplaukiokite ant pripučiamų čiužinių, padangų kamerų, savadarbių plaustų ar kitų priemonių, nevaikščiokite valtyje ir nesupkite jos, nes valtis gali apvirsti. Ir svarbiausia – nepalikite prie vandens be priežiūros mažamečių vaikų, nepatikėkite jų priežiūros kitam vaikui“, – dar kartą primena ugniagesiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius