-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 11

Įspūdinga trispalvė Palangoje: iš 15 tūkstančių juostelių surišta vėliava sieks rekordo

15 tūkstančių juostelių, kurias visas sudėjus ilgis siekia net 15 kilometrų – būtent tiek geltonų, žalių ir raudonų juostų buvo surišta, kad Palangoje gimtų įspūdinga trispalvė vėliava. Idėja kilo Palangos kultūros jaunimo centrui, kuris patriotiškumu užkrėtė visus kurorto ir Šventosios moksleivius bei gyventojus. Kovo 11-ąją unikalią trispalvę išmatuos rekordų agentūra „Factum“, bandydama į šalies rekordų sąrašą įtraukti naują pasiekimą – Ilgiausią vėliavą iš juostelių.
Palangoje pakabinta apie 220 metrų ilgio vėliava iš juostelių.
Palangoje pakabinta apie 220 metrų ilgio vėliava iš juostelių. / Palangos kultūros jaunimo centro nuotr.

Palangos kultūros jaunimo centro Kultūrinės veiklos vadybininkė Ernesta Žaromskytė 15min pasakojo, jog idėja centrui kilo dar praėjusiais metais. Po ilgų paieškų galiausiai Lenkijoje pavyko įsigyti trijų spalvų juostelių – geltonų, žalių ir raudonų. Jų įsigytas įspūdingas kiekis, kiekvienos spalvos po penkis kilometrus, tad viso – 15 kilometrų. Juostelės Klaipėdoje lazeriu buvo supjaustytos po vieną metrą. Tuomet prasidėjo darbas – juostelių rišimas ant tinklo. Tai darė visa bendruomenė. Skaičiuojama, jog vėliava gimė 2 000 žmonių dėka.

„Mūsų tikslas – sujungti bendruomenes dėl vieno tikslo. Ir Šventojoje darbavosi, ir Palangoje. Svarbiausia – vienybė, bendrystė, glaudumas“, – sakė E.Žaromskytė.

Sukarpytos juostelės nukeliavo į kurorto ugdymo įstaigas. Vaikai ne tik rišo juosteles, bet ant jų raitė linkėjimus Lietuvai. Kas atkartojo himno žodžius, kas suguldė mintis apie laisvę. Juostelės buvo rišamos ir Kurhauze, kur tai daryti galėjo kiekvienas norintis.

„Galėjo ateiti tiesiog gyventojai, kultūros įstaigų, savivaldybės darbuotojai. Būdavo, vieni atėję pusvalandį rišo, kiti valandą“, – sakė viena iš organizatorių.

Vėliava praėjusią savaitę pakabinta Tiškevičių alėjoje. Virš galvų pakibęs kūrinys, pavadintas „Pulsuojanti spalvų instaliacija: išsirink, ką myli“ ištempus, skaičiuojama, siekia apie 220 metrų.

„Pavadinimas kilo nuo Palangos šūkio „Išsirink, ką myli“. Klausinėjom ir kitų žmonių, kurie vaikščiojo po alėją. Kas antras sakė, kad atrodo tarsi gyva, nes kai yra vėjas, tos juostelės virpa. Bandysime užfiksuoti naują rekordą - „Ilgiausia iš juostelių vėliava“. Trečiadienį, 16 val. bus išmatuota“, – pasakojo E.Žaromskytė.

Planuojama, jog vėliava Tiškevičių alėją puoš 30 dienų. Simbolinis skaičius pasirinktas pagal šalies nepriklausomybės sukaktį. Vėliau kūriniui bus ieškoma garbingos vietos, kad šis džiugintų akį ir toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius