Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 22

Išsami COVID-19 atvejų Kauno apskrityje statistika: jauniausiam ligoniui – 11, vyriausiam – 90

15min susipažino su išsamia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) redakcijai pateikta koronaviruso atvejų Kauno apskrityje statistika. Iš viso šioje apskrityje iki balandžio 21-osios registruoti 116 susirgimų COVID-19 liga. Vienintelėje Birštono savivaldybėje kol kas niekas nesusirgo. Džiugi žinia ta, kad daugiau nei pusė užsikrėtusiųjų jau yra laikomi pasveikusiais.
Stebėtojos darbas Kauno klinikinėje ligoninėje
Stebėtojos darbas Kauno klinikinėje ligoninėje / Sauliaus Tvirbuto nuotr.

Kaip informuoja NVSC Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus patarėja Kristina Rudžinskaitė, departamentas iki balandžio 21 dienos registravo 116 susirgimų COVID-19 liga.

Atvejai Kauno apskrityje NVSC pradėti fiksuoti nuo kovo 10 dienos. Anksčiausia galima susirgimo (kuomet infekuotasis pajuto ligos simptomus) data – kovo 7-oji. Būta ir visiškai besimptomio atvejo. 72 susirgimai nustatyti infekuotiesiems atvykus į mobiliuosius viruso tyrimo punktus.

Daugiausiai sergančių asmenų registruota Kauno mieste – 74. Kauno rajone fiksuota 16 atvejų, Jonavos rajone – 10, Raseinių rajone – 6, Prienų rajone – 5, Kaišiadorių rajone – 4 ir Kėdainių rajone – 1. Tik Birštono savivaldybėje kol kas niekas nesusirgo.

15min žiniomis, vienas asmuo registruotas užsienio valstybėje, tačiau dėl ligos izoliavosi Kaišiadorių rajone.

Remiantis NVSC Kauno departamento pateiktais duomenimis, sergamumo rodiklis didžiausias taip pat Kaune – 2,56 atvejo 10 000 gyventojų. Antroje vietoje – Jonavos rajonas su 2,43 atvejo.

Pikas, vadovaujantis susirgimo datomis, registruotas kovo 17, kovo 21 ir 26 dienomis - po 9 atvejus.

25 iš 116 serga lėtinėmis ligomis (11 iš jų jau pasveiko), 16 sergančiųjų yra 61 metų amžiaus ir vyresni, tačiau 8 iš jų jau pasveiko.

Daugiau kaip pusė susirgusiųjų jau yra pasveikę, – jie sudaro 58,6 proc. visų infekuotųjų. Daugiausiai pasveikusiųjų užfiksuota Kaune – 44. Kauno rajone – 9, Jonavoje – 6, Raseiniuose – 4, Kaišiadoryse ir Prienuose – po 2, Kėdainiuose – 1.

Iš viso Kauno apskrityje registruoti 3 mirties nuo COVID-19 ligos atvejai. Visi trys mirusieji sirgo lėtinėmis ligomis. Du atvejai fiksuoti Kaune, vienas – Raseiniuose.

Pagal susirgusiųjų amžių daugiausiai atvejų registruota 17-30 metų amžiaus grupėje: iš viso tokių – 29. 31-40 metų amžiaus grupėje susirgusių – 18, 41-50 metų amžiaus grupėje – 28, 51-60 amžiaus grupėje – 24, vyresnių nei 61 metų amžiaus grupėje – 16.

Tiesa, 41-50 metų amžiaus grupėje sergamumo rodiklis yra didžiausias – 3,89 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę.

Jauniausiam infekuotam ligoniui – 11 metų. Jis buvo paguldytas į ligoninę, sirgo lengva ligos forma ir šiuo metu yra, 15min žiniomis, laikomas pasveikusiu. Balandžio 20 d. duomenimis, nustatyti tik du COVID-19 užsikrėtimo tarp nepilnamečių atvejai. Be minėto 11-mečio, sirgo ir 17 metų mergina. Ji nebuvo hospitalizuota, šiuo metu jau laikoma pasveikusia.

Vyriausias sergantysis COVID-19 Kauno apskrityje – 90-mečio sulaukęs asmuo. Redakcijos duomenimis, jis yra hospitalizuotas ir vis dar gydomas. Sveikatos būklė – vidutinė.

9 susirgusiems užsikrėtimo šaltinio nustatyti nepavyko.

Skirtumas tarp susirgusiųjų moterų ir vyrų – vos 2 atvejai, tačiau vyrų sergamumo rodiklis didesnis – 2,2 lyginant su moterų 1,9 atvejo 10 000 gyventojų.

75 proc. susirgusiųjų (87 asmenys) serga gana lengvai ir gydosi ambulatoriškai, 25 proc. gydomi ligoninėje (29 asmenys). Sunki būklė fiksuojama mažiau nei 5 sergantiesiems. Yra ir visiškai besimptomių atvejų.

"Kadangi pacientų situacija gali nuolat keistis, mes turime tik pirminius duomenis, tai yra ligos diagnozavimo metu kokia buvo būklė", - paklausta, keliems iš 116 pacientų prireikė intensyvios terapijos, atsakė NVSC Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus patarėja Kristina Rudžinskaitė.

Atliekant židinio epidemiologinę diagnostiką nustatyta, kad 44 susirgusieji (54 proc.) užsikrėtė už Lietuvos ribų (parvykę iš ar keliavę po Italiją, Austriją, Angliją, Kroatiją, Karibų bei Šv. Martyno salas, Nyderlandus, Vokietiją, Belgiją, Čekiją, Prancūziją, Norvegiją, Ispaniją, Egiptą, Dominykos Respubliką, Rusiją, Liuksemburgą, JAV, Lenkiją, Latviją, Šveicariją, Meksiką, Daniją, Švediją), 44 susirgusieji (38 proc.) nebuvo išvykę iš Lietuvos, bet bendravo su grįžusiais arba sergančiais asmenimis.

9 susirgusiems užsikrėtimo šaltinio nustatyti nepavyko.

116 užsikrėtusiųjų artimą sąlytį turėjo su 788 asmenimis, kurie buvo priversti izoliuotis iki 14 dienų nuo paskutinio sąlyčio dienos. Vienas sergantysis artimą sąlytį galėjo turėti net su 110 asmenų.

Tarp susirgusiųjų nustatyta ir 14 sveikatos priežiūros darbuotojų, iš kurių 7, balandžio 21 dienos duomenimis, jau yra laikomi pasveikę.

Tarp užsikrėtusiųjų Kauno apskrityje – ir nėščioji (sirgo lengva forma ir jau yra laikoma pasveikusi) bei Nyderlandų pilietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius