Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 12

Išskirtiniai kadrai iš Šiaulių: kaip atrodo COVID-19 paciento kelias iki jam skirtos palatos ir ką jaučia sergantis žmogus

Nuo gausios informacijos apie koronavirusą atbunkame – atrodo, jog niekas nebegali nustebinti, tiek daug visko prirašyta ir parodyta. Vis dėlto kai kuriuos dalykus pamatyti ir užfiksuoti gali ne visi. Tai – vaizdai iš ligoninių skyrių, kuriuose gydomi COVID-19 užsikrėtę pacientai. Projekto #PriešakinėseLinijose komanda kviečia žiūrėti tris reportažus iš Respublikinės Šiaulių ligoninės.
Respublikinės Šiaulių ligoninės medikai
Respublikinės Šiaulių ligoninės medikai / Tomo Preikšos nuotr.

Pirmajame reportaže įamžinta, kokiomis nuotaikomis gyvena Skubios pagalbos skyrius ir jame dirbantys darbuotojai karantino metu. Su kokiais sunkumais susiduria Šiaulių greitosios medicinos pagalbos darbuotojai ir kiti pasakojimai – tiesiai iš pirmų lūpų.

Komanda aplankė ir plaučių ligų gydymui skirtą pastatą, kuris vos per kelias dienas buvo perdarytas į koronovirusine liga sergantiems pacientams skirtas patalpas. Šiaulių gydytojams teko greitai įsikurti naujose patalpose ir pasiruošti pacientų priėmimui.

Žadėto antplūdžio šiauliškiai nesulaukė, tačiau emocijų ir išgyvenimų čia pakanka iki šiol. Kviečiame pasižvalgyti ir išgirsti, kas sunkiausia šiandien šio skyriaus darbe, ko labiausiai ilgisi ir ką gero į jų darbą įnešė koronavirusas.

Trečioje reportažo dalyje – išskirtiniai kadrai iš Infekcinių ligų skyriaus, kur gydomi COVID-19 liga sergantys pacientai. Infekcinių ligų gydytoja Zinaida Kovaliova parodo, kaip atrodo COVID-19 paciento kelias iki jam skirtos palatos ir trumpas pokalbis su COVID-19 liga kovojančia senjore bei ten dirbančiomis slaugėmis.

VIDEO: #PriešakinėseLinijose reportažas iš Šiaulių ligoninės: kaip atrodo COVID-19 paciento kelias iki palatos?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius