Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 06

Išskirtiniu būstu susigundę klaipėdiečiai jaučiasi apgauti: statybos nevyksta, avansų nėra

Reklama skelbė, kad „išskirtinio gyvenimo pradžia – išskirtiniuose namuose Klaipėdoje“. Va tik tas „išskirtinumas“ kol kas būstų pirkėjams kelia vien galvos skausmą. Žmonės sako likę ir be pinigų, ir be būsimų namų. Statytojas, Vilniuje ne vienam žinomo skandalingo projekto „Pilaitės terasos“ vystytojas, ramina esą įsipareigojimus įvykdys. Skolas jau perėmė kita įmonė. Va tik abiejų vadovas yra tas pats žmogus – Audrius Zakaras.
„Šviesos loftai“ Klaipėdos Šviesos gatvėje
„Šviesos loftai“ Klaipėdos Šviesos gatvėje / Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr.

„Šviesos loftai“ – toks šio projekto Mažajame kaimelyje, Šviesos gatvėje, Klaipėdoje, pavadinimas. Šiuo metu čia jokia šviesa ar išskirtinumu net nekvepia.

Pastatai stovi, tačiau tik jų sienos – nei langų, nei durų. Iki dalinės apdailos, tų vadinamųjų 85 proc. baigtumo, dar labai toli. O jokie darbai čia nevyksta. Pagal šiukšlių kiekius kieme – senokai.

Vizualizacijose – jaukus kvartalas

Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainėje galima rasti 2021 metų balandžio 12 d. pranešimą „apie penkių blokuotų garažo paskirties pastatų keitimo į gamybos ir gyvenamąją paskirtį Šviesos g. 13, 13A, 13B, 13C, 13D, Klaipėdoje, kapitalinio remonto projekto projektinius pasiūlymus bei viešą svarstymą su visuomene“, kuris turėjo vykti balandžio 27-ąją.

Prie pranešimo pridėtuose projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad projekto statytojas/užsakovas yra UAB „Šviesos loftai“.

„Teritorijoje yra penki blokuoti garažų paskirties pastatai, kurie šio projekto metu bus pakeisti į gamybos paskirtį ir kapitaliai suremontuoti. Į sklypo ribas taip pat patenka dalis gamybinio pastato, kurio paskirtis – galvaninis cechas. Šiuo metu jokia veikla jame nevykdoma, o kitu etapu planuojamas pastato remontas“, – rašoma ten pat.

Teritorijoje yra penki blokuoti garažų paskirties pastatai, kurie šio projekto metu bus pakeisti į gamybos paskirtį ir kapitaliai suremontuoti.

Jeigu kam kilo mintis, kad tokiu būdu čia planuojama kažkokia gamyba atnaujintose patalpose, tai būtų klaida – ten pat toliau jau nurodoma, kad pastatuose bus 26 kūrybinės dirbtuvės ir 26 butai. Kad tai bus gyvenamasis kvartalas, akivaizdu ir pasklaidžius prie projektinių pasiūlymų pridėtas vizualizacijas.

Va tik tos vizualizacijos nė iš tolo dar nevirto realybe.

Sutartis – dar 2020 m. liepą

Su 15min susisiekė Šviesos gatvėje būstą norėjusi įsigyti moteris (jos vardas ir pavardė redakcijai žinomi, tačiau pašnekovės prašymu jų neskelbiame), teigdama, kad ji sutartį dėl būsto pirkimo pasirašė dar 2020 metų liepą, tik ne su UAB „Šviesos loftai“, o su bendrove „Pušis“ ir jos direktoriumi Audriumi Zakaru.

Pagal preliminariąją būsimo turto pirkimo-pardavimo sutartį, truputį daugiau nei 40 kv. m butas su daline apdaila už 56 tūkst. eurų (įskaičiuota ir vieta automobiliui) turėjo iškilti Šviesos g. 13 numeriu pažymėtame sklype iki 2021 metų III ketvirčio (85 proc. statybos baigtumas).

Projekto vizualizacijos/Taip turėtų atrodyti „Šviesos loftai“ Klaipėdoje
Projekto vizualizacijos/Taip turėtų atrodyti „Šviesos loftai“ Klaipėdoje

Sutartyje numatyta, kad terminas gali būti atidėtas dėl tam tikrų sąlygų. Ir sutartį nutraukti tiek pirkėjas, tiek pardavėjas gali vienašališkai, tereikia informuoti prieš 10 dienų apie tai kitą pusę.

Moteris pasakojo sumokėjusi avansą – beveik 8,5 tūkst. eurų ir laukusi įkurtuvių. Tačiau pernai birželio pabaigoje sulaukė rašto jau iš UAB „Šviesos loftai“ „Dėl įsipareigojimų pagal preliminariąją būsimo turto pirkimo-pardavimo sutartį vykdymo terminų pratęsimo“, kuriame informuojama, kad nurodytų įsipareigojimų vykdymo terminai yra pratęsiami ir pagal naujuosius butas bus pastatytas iki 2021 m. IV ketv., o aplinka sutvarkyta iki 2022 m. II ketv.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./„Šviesos loftai“ Klaipėdos Šviesos gatvėje
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./„Šviesos loftai“ Klaipėdos Šviesos gatvėje

„Apgailestaujame dėl galimų nepatogumų bei tikimės supratingumo“, – baigiamas raštas, kurį pasirašė direktorius Audrius Zakaras, tas pats, kuris vadovavo ir ankstesnei bendrovei.

Pernai gruodžio priešpaskutinę dieną atėjo iš esmės identiškas raštas, tik jame terminai pasislinko dar labiau – iki 2022 m. III ir IV ketvirčių pabaigos.

Šių metų liepą atėjo dar vienas laiškas, kuriame pranešta, kad UAB „Šviesos loftai“ savo įsipareigojimų vykdyti nebegali ir ieško projektui pirkėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius