Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 01 /16:01

Laisvės partijos pirmininkė A.Armonaitė: tikiuosi, kad rinkėjai mumis patikės

Šeštadienį įsteigtos liberalios Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigė, naujos politinės jėgos prioritetai – švietimas, žmogaus teisės ir ekonomika. Pasak partijos lyderės, šiuo metu vienas svarbiausių Laisvės partijos tikslų – ją įregistruoti.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

A.Armonaitė tikino, kad vienas svarbiausių tikslų – įregistruoti partiją.

„Dabar labai svarbu įregistruoti partiją, pradėti steigti skyrius visoje Lietuvoje, ir, akivaizdu, pradėti ruoštis Seimo rinkimams, nesvarbu, kada jie vyks“, – kalbėjo Laisvės partijos pirmininkė.

Paklausta, ar konkurecija su Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiu, iš kurio partijos steigėjai A.Armonaitė ir Remigijus Šimašius pernai pasitraukė, Seimo rinkimuose nepakiš kojos abiem politinėms jėgoms, Laisvės partijos pirmininkė tikino, kad „konkurencija – geras dalykas“.

„Manau, kad rinkėjai ir liberaliai mąstantys žmonės Lietuvoje tikrai pasirinks, kas geriausia – iš esmės viskas yra jų rankose. Mes tiesiog verčiame naują puslapį, kuriame atvirą organizaciją. Daugybė žmonių, kurie steigia šią partiją – 90 procentų – niekada nėra dalyvavę politikoje. Aš tikiuosi, kad Lietuvos rinkėjai mumis patikės“, – steigiamajame suvažiavime kalbėjo A.Armonaitė.

Pasak A.Armonaitės, Laisvės partija yra liberalią ideologiją atstovaujanti partija.

„Mums pagrindinis ir svarbiausias visa ko matas yra asmens laisvė. Mes jau esame patvirtinę savo įžanginę programą, bet ją toliau vystysime. Tarp prioritetinių sričių išskyrėme švietimą, žmogaus teises ir ekonomiką“, – sakė A.Armonaitė.

Ką daryti, kad radikalai nepasinaudotų vis populiarėjančiomis žaliųjų idėjomis?

„Žaliosios idėjos apskritai pasaulyje tampa vis populiaresnės, mes matome akivaizdžius pokyčius su gamta. Beje, Lietuva yra viena labiausiai klimato kaitos paveiktų valstybių Europoje.

Manau, kad mes tiesiog neturime teisės nekalbėti apie žaliąsias idėjas, apie ekologiją, atsakingą vartojimą. Ne tik mūsų partija, bet ir kitos politinės jėgos, jau, man atrodo, pradeda į tai atsižvelgti, kad radikalai nepaimtų viršaus“, – tikino Laisvės partijos pirmininkė.

A.Armonaitė teigė, kad euroskepticizmas – vienas Europoje kylančių iššūkių, kurį reikia spręsti.

VIDEO: EP rinkimų rezultatų aptarimas: ar pasitvirtino nerimas dėl populistų bangos?

„Kita vertus, džiaugiuosi, kad Lietuvoje esame eurooptimistai, pozityviai žiūrime į ES. Mums tiesiog reikia daryti viską, kad tas europinis projektas nepasiklystų politinėse rietenose ir intrigose. <...> Mes, kaip liberalios demokratijos atstovai, turime saugoti tą Europos idėją“, – sakė ji.

Ką A.Armonaitė mano apie politinį korektiškumą?

„Aš esu už žodžio laisvę, kad kiekvienas reikštų savo nuomonę. Mes matome, kad prisidengiant žodžio laisve iš esmės kurstoma nesantaika. Vis dėlto, nemanau, kad mums reikia kažkaip uždrausti ar užsidėti rožinius akinius, jog galvotume gyvenantys kažkokioje kitoje realybėje.

Turime matyti dalykus tokius, kokie jie iš tikrųjų yra. Mes turime dirbti, kad tas priežastis, kodėl ta neapykantos kalba sklinda, galėtumėme užkardyti. Tiesą sakant, mokykla yra pagrindinė institucija, kurią mes galime pradėti keisti“, – teigė Laisvos partijos pirmininkė.

Šeštadienį Vilniuje įsteigta Laisvės partija. Partijos steigiamajame suvažiavime dalyvavo daugiau nei 850 žmonių, kurie kartu su įgaliojimais sudarė daugiau nei 2500 steigėjų. Partijai įsteigti Lietuvoje reikia bent 2000 narių.

Partijos steigimą dar turės patvirtinti Teisingumo ministerija. Partija jau turi didžiausią frakciją sostinės savivaldybėje – kartu su meru Remigijumi Šimašiumi Laisvės partijos frakciją sudaro 18 narių.

Tikslas – partija visoje Lietuvoje

A.Armonaitės bendražygis Vilniaus meras Remigijus Šimašius sakė besidžiaugiantis, kad galėjo prisidėti prieš šios politinės jėgos, „kurios seniai reikėjo“, gimimo.

„Aišku, mano pagrindinis darbas – mero darbas, kuris reikalauja koncentruotis į Vilnių. Žinau, kad Aušrinė kvies į pirmuosius pavaduotojus, su tomis pareigomis sutiksiu ir mielai imsiuosi tos atsakomybės“, – kalbėjo R.Šimašius.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

„Visada siekiau ir norėjau, kad atsirastų tokia politinė jėga, kuri nesidangstydama laisvės idėją realizuotų iki galo. Ne tik kaip nepriklausomybės idėją, bet ir kiekvieno žmogaus suvereniteto idėją, ekonominės laisvės, švietimo akcentavimo. Tai čia yra ta politinė jėga, kuri bent jau šiandien drąsiai deda ant stalo visas šias idėjas“, – sakė Vilniaus meras.

R.Šimašius vienu pagrindinių Laisvės partijai kilusių iššūkiu įvardijo biurokratišką įregistravimo procedūrą. Jis tikino sieksiantis, kad partija veiktų visoje Lietuvoje, sakė, kad vienas iš galimų iššūkių – ruošimasis 2020-aisiais numatytiems Seimo rinkimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius