Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 15

Už emigrantų skatinimą sugrįžti apdovanota Tauragės savivaldybė, „Nasdaq Vilnius“

Jau tapo tradicija, kad pagerbiamos iniciatyvos, labiausiai prisidedančios prie išvykusiųjų integravimo jiems sugrįžus atgal į gimtinę.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Vyriausybės nuotr.

Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje įvyko iškilmingas Vyriausybės kanceliarijos inicijuojamo projekto „Kryptis Lietuva“ apdovanojimų vakaras. Jo metu įvertinti žmonės, įstaigos, organizacijos ir bendruomenės, kurios savo veikla ir idėjomis skatina svetur emigravusius tautiečius grįžti į Lietuvą, padėti integruotis ir dirbti Tėvynėje, teigiama išplatintame pranešime.

„Šiuolaikinis globalus, skubantis pasaulis, siekis gyventi geriau ir sėkmės paieškos neretai nuslopina labai svarbų jausmą – namų ir gimtinės ilgesį. Nuslopina, bet neištrina jo iš mūsų širdies. Skaudžiausia, kai nusprendus grįžti – atsitrenkiama į abejingumo ir nežinios sieną. Projekto „Kryptis LIETUVA“ tikslas – padėti tiems, kas ryžosi grįžti į gimtinę ir čia įsikurti. Visos čia sukauptos idėjos, projektai ir nuoširdi parama sugrįžusiems – didžiausia dovana Lietuvai šimtmečio proga“,- sakė projekto globėjas ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Tęsiant praeitų metų tradiciją, pažangiausios ir kilniausios iniciatyvos apdovanotos keturiose kategorijose. „Už paskatinimą sugrįžti į Lietuvą“ apdovanojimas skirtas Všį „Investuok Lietuvoje“. Šios organizacijos unikalios programos „Work in Lithuania“ ir „Kurk Lietuvai“ skatina užsienyje gyvenančius specialistus grįžti ir karjeros siekti Lietuvoje, sudaro galimybes svetur įgytą patirtį pritaikyti mūsų valstybės viešajame sektoriuje.

Už indėlį teikiant pagalbą grįžtantiesiems apdovanota Lietuvos savivaldybių asociacija ir projektas „Globalūs regionai“. Vykdydama šį projektą, Savivaldybių asociacija siekia išplėsti Lietuvos ribas integruojant išvykusius lietuvius į savo gimtojo miestelio, miesto gyvenimą, suteikiant galimybę prisidėti čia kuriant ekonominę gerovę, viešinant regiono potencialą. Šiuo metu prie projekto yra prisijungusios 15 savivaldybių.

Už pagalbą įsitvirtinant Lietuvoje pagerbtas Tauragės rajono savivaldybės projektas „Globali Tauragė“. Stengiantis integruoti išvykusius tauragiškius į savo gimtojo krašto gyvenimą, jiems sudaromos galimybės prisidėti prie miesto ekonominės gerovės kūrimo. Pabrėžiamas nuolatinis ryšio palaikymas ir stiprinimas su emigrantais, jų informavimas apie naujas iniciatyvas, atliktus darbus, skatinimas kurti ir įgyvendinti idėjas Tauragėje.

Šiais metais buvo įsteigta nauja nominacija, kuri skirta privačiam verslui – „Už skatinimą grįžti dirbti Lietuvoje“. Ją pelnė AB Nasdaq Vilnius. Ši bendrovė aktyviai siekia pritraukti lietuvius, gyvenančius užsienyje, sugrįžti gyventi bei dirbti Lietuvoje. Kompanijos darbuotojai vyksta į užsienį, kur vietos bendruomenėms pasakoja apie Nasdaq ir kokios galimybės jų lauktų čia sugrįžus. Įmonė jau kelerius metus sėkmingai bendradarbiauja su „Talentai Lietuvoje“, „We connect Lithuania“ programomis, yra įdarbinusi užsienyje baigusius studijas lietuvius ir suteikusi galimybę atlikti praktiką Nasdaq kompanijoje.

Vyriausybės kanceliarija apdovanojimus „Kryptis LIETUVA“ rengia jau antrus metus. Jų tikslas – pagerbti ir įvertinti biudžetines ir viešąsias įstaigas, nevyriausybines organizacijas, bendruomenes, socialiai atsakingo verslo įmones ir privačius asmenis, kurie savo iniciatyvomis skatina svetur gyvenančius tautiečius sugrįžti ir dirbti Lietuvoje, konsultuoja grįžusius arba ketinančius tai padaryti, padeda integruotis žmonėms, parvykusiems po daugelio metų, praleistų užsienyje.

Paraiškas galėjo teikti biudžetinės ir viešosios įstaigos, nevyriausybinės organizacijos, bendruomenės, verslo įmonės ir privatūs asmenys. Iniciatyvas vertino ir geriausias atrinko Vyriausybės kanceliarijos sudaryta komisija.

Renginio partneriai – Lietuvos nacionalinė filharmonija ir LRT Plius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius