-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 13

Įtarimų šantažu „MG Baltic“ naudai sulaukęs Tomas Dapkus kol kas traukiasi iš televizijos eterio

Žurnalistas Tomas Dapkus, pastarąją savaitę sulaukęs įtarimų iš Valstybės saugumo departamento (VSD) užsiiminėjant šantažu „MG Baltic“ naudai, savo „Facebook“ paskyroje sekmadienio vakarą paskelbė kol kas nebevesiantis televizijos laidos „Savaitės panorama“ ir kuriam laikui „išeisiantis atostogų“.
Tomas Dapkus 15min studijoje
Tomas Dapkus 15min studijoje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Šįvakar ir artimiausius kelis sekmadienius „Savaitės panorama“ bus be manęs, nes ne savo valia atsidūriau epicentre savaitės įvykių, o daryti laidą ne apie svarbiausius įvykius nėra prasmės. Dėl to nusprendžiau išeiti atostogų.

Noriu turėti laiko gerai pasiruošti galimam liudijimui (tame tarpe ir į man mestus nepagrįstus „kaltinimus“) Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, kuris galbūt bus ir kitą savaitę.

O taip pat noriu turėti laiko apmąstyti savo dabartinę „egzistenciją“, – feisbuke rašė žurnalistas.

Pirmadienį žiniasklaida paviešino VSD Seimo komitetui teiktą raštą, kuriame T.Dapkus įvardijamas kaip pagrindinis veikiantis „MG Baltic“ atstovas koncernui siekiant daryti įtaką statybų ir infrastruktūros projektams Teisingumo ministerijai pavaldžiose institucijose, Kalėjimų departamente, Registrų centre.

VIDEO: T.Dapkus 15min studijoje patvirtino siekęs kai kurių asmenų atleidimo

T.Dapkus minimas ir kaip vienas iš pagrindinių veikiančių asmenų, darančių įtaką politiniams procesams.

Pats T.Dapkus VSD informaciją vadina „beprecedente šmeižto kampanija“, susijusia su anksčiau paviešintais prezidentės Dalios Grybauskaitės bei korupcija įtariamo buvusio liberalų vadovo Eligijaus Masiulio susirašinėjimais.

Viename laiškų šalies vadovė rašė, kad T.Dapkus „kalba nesąmones“ apie kandidatą į generalinius prokurorus Evaldą Pašilį ir pasiūlė „perduoti linkėjimus“ LNK televiziją valdančio koncerno „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, „kad patrauktų savo skaliką“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius