Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 22

J.Bidenas telefonu pasveikino naujai išrinktą Australijos ministrą pirmininką

JAV prezidentas Joe Bidenas sekmadienį paskambino būsimam Australijos ministrui pirmininkui Anthony Albanese'iui, pasveikino jį su rinkimų pergale ir akcentavo abiejų šalių aljanso tvirtumą, pranešė Baltieji rūmai.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Abu lyderiai antradienį susitiks Tokijuje įvyksiančiame Ketverto (angl. The Quad) aljanso – Australijos, Indijos, Japonijos ir Jungtinių Valstijų – viršūnių susitikime. Baltieji rūmai pagyrė A.Albanese'į už sprendimą vykti į šią kelionę.

„Prezidentas Bidenas vėl patvirtino Jungtinių Valstijų tvirtą įsipareigojimą JAV ir Australijos aljansui, ir savo ketinimą glaudžiai bendradarbiauti su naująja vyriausybe, kad jis dar labiau sustiprėtų“, – sakoma Baltųjų rūmų pareiškime.

„Prezidentas Bidenas išreiškė didelį dėkingumą būsimajam ministrui pirmininkui už jo paties ankstyvą įsipareigojimą aljansui, kurį atspindi jo sprendimas beveik iš karto vykti į Tokiją dalyvauti Ketverto viršūnių susitikime“, – priduriama jame.

Pareiškime nurodoma, kad tai „labai svarbi galimybė apsikeisti nuomonėmis ir toliau skatinti praktinį bendradarbiavimą Indijos ir Ramiojo vandenynų regione“.

Ketverto grupė buvo įkurta Vašingtonui stengiantis sustiprinti savo lyderystę regione ir atsverti augančią Kinijos įtaką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius