-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 29

J.Narkevičius: esame pratę, kad informacija apie LLRA-KŠS yra „blogai arba nieko“

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad jo atstovaujama Lietuvos lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) yra pratusi prie neigiamos informacijos. Tai jis žurnalistams tvirtino ketvirtadienį paklaustas, ar tyrimas dėl LLRA-KŠS frakcijos narės Irinos Rozovos bei pateikta Valstybės saugumo departamento medžiaga pakenks visos frakcijos ar politinės partijos reputacijai.
Jaroslavas Narkevičius
Jaroslavas Narkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Esame pripratę, kad dažnai teikiama informacija apie mus yra „arba blogai, arba nieko“, – pridūrė jis.

Ministras taip pat pabrėžė, kad I.Rozova nepriklauso LLRA-KŠS partijai, o pati frakcija kol kas nėra aptarusi šios politikės likimo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Irina Rozova
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Irina Rozova

„Žinau, kad pozicija yra tokia: jei sukuriama grupė ar komisija, tegu ji dirba, aiškinasi, mes už skaidrumą, už išaiškinimą visų elementų. Aišku, suvokdami tai, kad tai nebūtų raganų medžioklė, nebūtų politikavimo, o būtų darbinis reikalas“, – teigė jis.

Valstybės saugumo departamento pažymoje nurodoma, kad I.Rozova skirtingais laikotarpiais su Rusijos diplomatais tarėsi dėl finansinės paramos Rusų aljanso rinkiminei agitacijai, užsakomųjų straipsnių finansavimo. Anot VSD, politikė su Rusijos diplomatais aptarinėjo galimybes Rusų aljansui formuoti bendrą tautinėms mažumoms atstovaujantį politinį junginį su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, aptartos iniciatyvos jungtis su Lietuvos rusų sąjunga.

Saugumo duomenys apie I.Rozovą 2018 metų sausį pateikti Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui, kai buvo sprendžiamas klausimas, ar suteikti jai leidimą dirbti su įslaptinta informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius