Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 14

J.Razma stojo G.Nausėdos pusėn: dėl S.Jakeliūno kreipėsi į etikos sargus

Seimo konservatorius Jurgis Razma penktadienį pranešė kreipęsis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl „valstiečių“ frakcijai priklausančio Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko Stasio Jakeliūno nuslėptų biografijos faktų. Konservatorius taip pat kelia klausimą, ar S.Jakeliūnas neturėjo nusišalinti nuo klausimų susijusių su buvusiu SEB banko prezidento patarėju Gitanu Nausėda.
Jurgis Razma, Stasys Jakeliūnas
Jurgis Razma, Stasys Jakeliūnas / 15min nuotr.

Kandidatuodamas į Seimą, 2016 metais Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktoje biografijoje S.Jakeliūnas nepažymėjo, kad iki tapdamas tuometinio premjero Algirdo Butkevičiaus patarėju 2012-aisiais, metus dirbo analitiku kredito unijoje „Vilniaus taupomoji kasa“.

2014 metais dėl įsipareigojimų indėlininkams nevykdymo Lietuvos bankas atėmė šios unijos veiklos licenciją.

„Prašome įvertinti, ar toks informacijos nuslėpimas prieš rinkimus ir po jų pretenduojant į BFK pirmininkus nėra etikos pažeidimas bei visuomenės, o rinkimo į komiteto pirmininkus metu – ir Seimo narių suklaidinimas“, – Etikos ir procedūrų komisijos prašo ištirti J.Razma.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

Anksčiau naujienų portalas Delfi.lt skelbė, kad S.Jakeliūnas išreiškė norą dirbti SEB banke, buvusio SEB banko prezidento patarėjo G.Nausėdos komandoje, tačiau nebuvo priimtas.

J.Razma, Seimo etikos sargams primindamas faktą, kad G.Nausėda nesutiko priimti S.Jakeliūno į darbą SEB banko analitikų grupėje, komisijos prašo nustatyti, ar „Seimo narys nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų bei neviršijo savo įgaliojimų kaip Seimo BFK pirmininkas, viešai ir aršiai kritikuodamas tiek SEB banką, tiek G.Nausėdą bei primygtinai siūlydamas jį kviesti liudyti komiteto vykdomame tyrime dėl buvusios finansų krizės tuo netiesiogiai jam bandant mesti atsakomybės šešėlį.“

„Ar BFK pirmininkui nenusišalinus nuo klausimų, susijusių su G.Nausėdos asmeniu, visuomenei nesudaromas įspūdis, kad tai gali būti kerštavimas naudojantis tarnybine padėtimi?“ – pranešime žiniasklaidai cituojamas J.Razma.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jurgis Razma
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jurgis Razma

Trečiadienį Seimo BFK nariai rinkosi į posėdį, kuriame svarstyta būsimo tyrimo apie 2009–2010 metų krizę Lietuvoje eiga. Svarstyta, ar tiriant aplinkybes, lėmusias krizę, į komiteto posėdžius reikėtų kviesti ne tik Finansų ministerijos ir Lietuvos banko pareigūnus, bet ir komercinių bankų atstovus – ekonomistus G.Nausėdą ir Nerijų Mačiulį.

„Jeigu neis, tai neis, jų teisė neiti, tada įvertinsime jų viešus pasisakymus nuo pat 2007 metų iki dabar“, – siūlymą BNS komentavo komiteto vadovas S.Jakeliūnas.

G.Nausėda pareigas banke paliko rugsėjo 7-ąją ir artimiausiu metu pranešė paskelbsiantis savo apsisprendimą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose.

VIDEO: 15min studijoje Gitanas Nausėda pasakojo, koks būtų prezidentas

Jeigu savo kandidatūrą kels, G.Nausėda yra tikinęs, kad sieks ir žmonių, ir partijų paramos. Palaikymą jo kandidatūrai rodo konservatoriai.

TAIP PAT SKAITYKITE: A.Kubilius ir M.Majauskas nedalyvaus finansų krizės tyrime

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius