Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 15

Jaroslavas Narkevičius vienmandatėje apygardoje panoro varžytis su Gabrieliumi Landsbergiu

Prezidento Gitano Nausėdos raginamas atsistatydinti susisiekimo ministras, Seimo narys, Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovas Jaroslavas Narkevičius perrinktas sieks būti ten, kur anksčiau jo partija nė nekeldavo kandidato. Jis kandidatuos Kauno Centro-Žaliakalnio rinkimų apygardoje ir neslepia, kad ją pasirinko todėl, kad čia rinkėjų paramos antrus rinkimus iš eilės siekia Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas, Seimo opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis.
Jaroslavas Narkevičius ir Gabrielius Landsbergis
Jaroslavas Narkevičius ir Gabrielius Landsbergis / 15min montažas

Ankstesniuose rinkimuose J.Narkevičius kandidatūrą keldavo Vilniaus-Trakų rinkimų apygardoje, 2008 ir 2012 metais čia buvo išrinktas, 2016-aisiais vienmandatėje rinkimų nelaimėjo ir Seimo nario mandatą gavo daugiamandatėje apygardoje.

Tačiau dabar J.Narkevičius nutarė gimtuosiuose Trakuose nė nesivaržyti. Jis kelia kandidatūrą Kauno Centro-Žaliakalnio vienmandatėje rinkimų apygardoje, kur 2016-aisiais buvo išrinktas ir dabar vėl balotiruojasi G.Landsbergis.

„Reikia plėsti savo akiratį. Trakuose jau daug kas padaryta yra, tai vienas dalykas. Antras dalykas, manau, bus galimybė padiskutuoti su gerbiamu Gabrieliumi ir žmonėms irgi pasakyti, kad mes esame visų Lietuvos piliečių interesams atstovaujantys asmenys“, – kodėl nutarė kandidatuoti Kaune, 15min penktadienį aiškino J.Narkevičius.

Reikia plėsti savo akiratį.

Anksčiau Kaune Lenkų rinkimų akcija nė nekeldavo kandidatų. Tačiau dabar J.Narkevičius sako, kad taktika bus kita.

„Kodėl mes negalime kelti Kaune? Tie patys žmonės visi padorūs piliečiai, mes irgi stengiamės dėl visų, ne tik dėl vieno rajono“, – kalbėjo jis.

Visgi J.Narkevičius savo šansus būti išrinktam vertina „realistiškai“.

„Realistas, be abejo, esu realistas“, – sakė jis, klausiamas, ar įvertina, kad šansų būti išrinktam Kaune jam, ko gero, nėra daug.

Labai aktyvios kampanijos jis irgi neplanuoja, mat rinkimų agitaciją teks derinti su einamomis susisiekimo ministro pareigomis ir vengti interesų supainiojimo.

Tėvynės sąjungos pirmininkas G.Landsbergis, 15min paprašytas įvertinti konkurentą, suabejojo, ar J.Narkevičiaus kalbos apie norą diskutuoti nuoširdžios.

„Abejoju ministro nuoširdumu. Nežinau, kodėl jis nesirinko diskutuoti, kai kvietėme į frakciją ir jis nė vieno karto nerado galimybės apsilankyti ir padiskutuoti. Kokiam nors stebėtojui gali susidaryti įspūdis, kad pagrindinis jo tikslas jau pasiektas. Nes jūs jau apie jį rašote“, – teigė G.Landsbergis.

15min jau skelbė, kad Centro-Žaliakalnio rinkimų apygardoje taip pat varžysis į politiką sukantis krepšinio treneris, olimpinis čempionas Valdemaras Chomičius. Jis atstovaus Tomo Pačėso vadovaujamai buvusiai Emigrantų partijai, dabar pasivadinusiai „Lietuva – visų“. Su V.Chomičiumi susisiekti kelias dienas nepavyko.

Taip pat Centro-Žaliakalnio rinkimų apygardoje varžysis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Seimo narė Audronė Jankuvienė, socialdemokratas Tomas Jakutavičius, liberalas Aurelijus Zykas, Žaliųjų partijos keliamas Povilas Dievaitis, „darbietė“ Jolanta Stanislovaitienė.

„Nacionalinis susivienijimas“ čia kelia Dariaus Trečiakausko kandidatūrą, „Laisvė ir teisingumas“ – Dainiaus Varno, Liaudies partija – Edvardo Satkevičiaus, socialdarbiečiai siūlo rinkti Viktorą Kanapecką.

Krikščionių partijos kandidatas Centre-Žaliakalnyje bus buvęs partijos pirmininkas Eligijus Džedulskis-Duonys, Centro partijos – „Gerovės Lietuva“ – Algimantas Sabaliauskas, Laisvės partija kelia Karolio Žemaičio kandidatūrą.

Iš viso šioje vienmandatėje apygardoje, pirminiais duomenimis, varžysis penkiolika asmenų.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius