Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 07

Jauniausias būsimas eurokomisaras Virginijus Sinkevičius: „Mano veikla LVŽS bus apribota“

Kandidatas į eurokomisarus „valstietis“ energetikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius nekomentuoja, ar į naujas pareigas buvo deleguotas todėl, kad kažkas jį čia, Lietuvos politikoje, pamatė kaip pavojų. Tačiau jis pripažįsta, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje jo veikla nuo šiol bus apribota.

„Mano, kaip partiečio, veikla bus, be jokios abejonės, apribota, nes aš turėsiu atsistatydinti iš vicepirmininko pareigų, iš skyriaus pirmininko pareigų, nes tai yra nesuderinama su mano darbu. Penkerius metus aš turėsiu fokusuotis į darbus Briuselyje“, – 15min studijoje teigė jis.

Pasak V.Sinkevičiaus, jis nebegalėtų dalyvauti LVŽS pirmininko rinkimuose, vyksiančiuose po dvejų metų. Tačiau jis atmeta prielaidą, kad būtent todėl, jog Lietuvoje buvo tapęs galimu būsimu R.Karbauskio konkurentu, ir buvo pasirinktas kandidatu į eurokomisarus.

Mes esame apie tai kalbėję, manau, kad kelis kartus. Aš tikrai detalių neatsimenu.

LVŽS pirmininkas R.Karbauskis LRT.lt praėjusią savaitę pasakojo, kad V.Sinkevičius jiedviem bežaidžiant krepšinį pats pasisiūlė tapti eurokomisaru. Tačiau V.Sinkevičius tikino šių detalių neatsimenantis.

„Aš neatsimenu. Mes esame apie tai kalbėję, manau, kad kelis kartus. Aš tikrai detalių neatsimenu, – aiškino būsimas eurokomisaras ir pripažino, kad norą užimti šias pareigas tikrai parodė ir pats. – Kai prasidėjo kalbos, kai buvo, sakykim taip – sąrašas galimų, tai, be jokios abejonės, aš išreiškiau norą, kad esu tarp galimų ir norėčiau likti“.

Jis akcentavo, kad kandidatu jis tapo ne tik R.Karbauskio, bet ir premjero, prezidento bei Seimo dėka.

V.Sinkevičius tikino, kad klausymams Europos Parlamente ruošėsi labai atsakingai, tačiau dalis klausimų jam vis tiek buvo netikėti. Pirmiausia – klausimas apie jodo spinduliuotę.

Ar sveikinosi su S.Jakeliūnu, nepamena

Nemalonu būsimam eurokomisarui buvo sulaukti ir buvusio politinio bendražygio Stasio Jakeliūno kritikos, kurią europarlamentaras išdėstė ne bet kur, o laiške Europos Komisijos pirmininkei.

„Žmogiškai, be jokios abejonės, yra labai nemalonu“, – 15min studijoje teigė jis, bet akcentavo, kad S.Jakeliūnas yra laisvas daryti, ką nori.

Sutapo taip, kad V.Sinkevičius ir S.Jakeliūnas iš Briuselio į Lietuvą savaitgalį skrido vienu lėktuvu, tačiau būsimas eurokomisaras sako neatsimenantis, ar buvę bendražygiai bent pasisveikino.

Žmogiškai, be jokios abejonės, yra labai nemalonu.

„Skridome kartu, taip. Tikrai nefiksavau to (pasisveikinimo – red. past.) momento. Aš galiu daug ko neatsiminti“, – nuo tiesaus atsakymo išsisukinėjo V.Sinkevičius.

Tuo tarpu S.Jakeliūnas pirmadienį 15min podkaste „Mes ne prieš, bet...“ sakė, kad su V.Sinkevičiumi nepadavė vienas kitam rankos, nors skrido į Vilnių tuo pačiu lėktuvu.

15min nuotr./Stasys Jakeliūnas ir Virginijus Sinkevičius
15min nuotr./Stasys Jakeliūnas ir Virginijus Sinkevičius

Paskutinis išbandymas dėl eurokomisaro posto V.Sinkevičiaus laukia spalio 23 dieną, kai Europos Parlamente vyks galutinis balsavimas dėl Europos Komisijos patvirtinimo.

Kone tą pačią dieną V.Sinkevičiaus žmona turėtų susilaukti antrojo vaiko. Eurokomisaro teigimu, žmona gimdys Lietuvoje ir bent iki Kalėdų nepersikraustys gyventi į Belgiją.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius su žmona
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius su žmona

Komandą V.Sinkevičius ketina formuoti lyčių lygybės pagrindu, taip pat akcentavo, kad turės laikytis tautybių proporcijų principo.

Būsimas eurokomisaras sako jau žinantis, ką dirbti kartu kvies iš Lietuvos. Taip pat pripažino sulaukęs nemažai gyvenimo aprašymų.

„Nė vieno iš partiečių CV negavau kol kas. Galbūt dabar pasakius ir partiečiai suskubs. Trečiadienį skrendu ir pradėsiu pokalbį su galimais kandidatais“, – teigė V.Sinkevičius.

VIDEO: Būsimas eurokomisaras V.Sinkevičius jau sulaukė norinčių tapti jo bendražygiais CV

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius