Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 02

Joninės Londone: neaišku ar įvyks, bet reklamos kampanija tęsiasi

Šią savaitę Didžiosios Britanijos žiniasklaidoje mirgėjo Lietuvos vardas ir artėjančių Joninių pavadinimas. Regiono, kuriame birželio 25-ąją numatyta šventė, taryba prašo policijos renginių organizatoriams „We Can Feel“ neišduoti leidimo prekiauti alkoholiu. Dėl to, esą, kalti pernai vykusių Joninių lankytojai, padauginę svaigiųjų gėrimų, bei saugumo užtikrinti nesugebėję organizatoriai.
Lietuvių Joninės Londone
Lietuvių Joninės Londone / Sergejaus Melkovo nuotr.

Kaip skelbiama renginio reklaminėje kampanijoje, šventę planuojama rengti Hainault parke, tačiau Redbridžo rajono taryba, prižiūrinti parką, reikalauja neleisti lietuviams per šventę vartoti alkoholio, perkelti renginį kitur arba apskritai uždrausti.

Kilus sąmyšiui dėl „Didžiųjų Joninių“, savo komentarą pranešime spaudai pateikė ir „We Can Feel“ kompanijos direktore prisistačiusi Gabrielė Kadytė.

„Nors viešoje erdvėje nuskambėjo, kad Londono policija gali nesutikti išduoti leidimo renginiui „Didžiosios Joninės JK 2016“, įspūdingos šventės organizatoriai šią informaciją paneigė ir žada geriausią šou per visą jo istoriją.

Antradienį pasigirdus spėlionėms, kad renginiui birželio 25-ąją Londone Hainault Forest Country Park priešinasi vietos policija, ši informacija oficialiai paneigta.

„Džiugi naujiena – Didžiosios Joninės JK 2016 įvyks! Redbridge savivaldybė ir policija kaip niekada glaudžiai ir geranoriškai su mumis bendradarbiauja, jų keliami reikalavimai bus įvykdyti, todėl visi šventės svečiai galės jaustis saugiai – tam bus skirtas itin didelis dėmesys. Viešoje erdvėje pasklidusi informacija apie policijos norą neleisti šventei įvykti yra klaidinanti ir visiškai neatitinka tikrovės (...)“, – sakė renginį organizuojančios kompanijos „We can feel“ direktorė Gabrielė Kadytė“, – pati save citavo pranešimą išplatinusi G.Kadytė.

Renginį organizuojanti kompanija „We Can Feel“ neturi alkoholio licencijos šiam renginiui.

Renginį gali tekti atšaukti

Nors „Didžiųjų Joninių“ organizatoriai suskubo paneigti pareigūnų išplatintą informaciją, Redbridžo Licencijų išdavimo skyrius patvirtino, kad ji – teisinga. Skyriaus atstovas Alanas Felixas 15min patvirtino britų žiniasklaidos paskelbtą informaciją.

„Renginį organizuojanti kompanija „We Can Feel“ neturi alkoholio licencijos šiam renginiui. Policija bei rajono taryba birželio 3 dieną dalyvaus bendrame susirinkime, kuriame spręs, išduoti licenciją organizatoriams ar ne.

Šio susirinkimo rezultatai gali būti du:

1. Licencija nebus išduota, o tai reiškia, kad renginys turės būti perkeltas į kitą vietą, kurios savininkai patys turi licenciją prekiauti alkoholiu. Arba renginys turės būti atšauktas, jei organizatoriai nesugebės rasti kitos tinkamos vietos.

2. Licencija bus išduodama, bet su griežtu sąlygų sąrašu, kurio organizatoriai privalės laikytis. Jei licencija bus išduota, o organizatorius tenkins sąlygos, renginys galės vykti.

Mes nežinome komiteto sprendimo iki rytojaus susitikimo. Galutinį sprendimą dėl renginio likimo priims vietinės rajono tarnybos“, – teigė Redbridžo Licencijų išdavimo skyriaus atstovas.

Su kompanijos „We Can Feel“ direktore G.Kadyte susisiekti ir jos komentarą apie susidariusią situaciją gauti 15min žurnalistei nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius