Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 31

Joniškio rajono teisėjas Saulius Remeika bus atleistas už teisėjo vardo pažeminimą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl Joniškio rajono apylinkės teismo teisėjo Sauliaus Remeikos atleidimo iš pareigų už teisėjo vardo pažeminimą.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokį sprendimą prezidentė priėmė susipažinusi su teisėjui iškeltomis drausmės bylomis bei Joniškio rajono apylinkės teismo, Šiaulių apygardos teismo ir Šiaulių apygardos prokuratūros pateikta informacija. Vidinio patikrinimo metu buvo nustatyta, kad teisėjas S. Remeika aplaidžiai vykdė savo darbą, vilkino bylų nagrinėjimą iki senaties bei klastojo teismo posėdžių protokolus nurodydamas fiktyvius teismo posėdžius.

Šiuo metu Teisėjų etikos ir drausmės komisijoje svarstomas jau trečios drausmės bylos iškėlimo teisėjui S.Remeikai klausimas, viena drausmės byla nagrinėjama Teisėjų garbės teisme.

Taip pat prezidentė sustabdė teisėjo S.Remeikos įgaliojimus tol, kol Teisėjų taryba priims sprendimą. Prezidentės teigimu, bylų negali nagrinėti teisėjas, dėl kurio pradėta atleidimo iš pareigų procedūra.

Nuo kadencijos pradžios prezidentė jau yra atleidusi 14 teisėjo vardą pažeminusių asmenų.

Naujausias Nacionalinės teismų administracijos ir Vidaus reikalų ministerijos visuomenės nuomonės tyrimas rodo, kad pasitikėjimas teismais per pastaruosius keletą metų išaugo dvigubai – nuo 24 proc. 2010 metais iki 51 proc. 2013 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius