Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 05

Juodkrantėje bus įrengtos dvi naujos sporto aikštelės

Juodkrantės Žaliajame kelyje netrukus prasidės rangos darbai, kurių metu bus įrengtos dvi naujos, aktyviam laisvalaikiui lauke skirtos, aikštelės, - praneša Neringos savivaldybė.
Juodkrantė
Juodkrantė / A.Kundroto nuotr.

Neringos savivaldybės administracija įgyvendino viešųjų pirkimų procedūras ir pasirašė sporto aikštyno įrengimo rangos darbų sutartį. Šia sutartimi numatoma, kad Juodkrantėje bus įrengtos dvi naujos lauko sporto aikštelės – krepšinio ir teniso.

Šios dvi aikštelės bus įrengtos greta jau esamos futbolo. Taip bus tęsiami Neringos savivaldybės planai Juodkrantės Žaliajame kelyje įkurti įvairias sporto šakas apimantį aikštyną.

Universalus sporto aikštynas vystomas buvusias sporto ir transporto stovėjimo aikšteles rekonstruojant į modernų aikštyną. Galimybė čia vystyti sporto aikštyną atsirado tada, kuomet valstybei nuosavybės teise priklaususį turtą Neringos savivaldybei valdyti patikėjimo teise perdavė Lietuvos Respublikos Vyriausybė savo nutarimu. Anksčiau šią teritoriją ir joje buvusį turtą valdė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių rinktinė.

„Šis sporto aikštynas – puikus pavyzdys, kaip valstybei nebereikalingas turtas gali pasitarnauti kurorto gyventojų ir svečių poreikiui. Dėl išskirtinio, UNESCO saugomos teritorijos statuso, Neringoje labai ribotos galimybės plėtoti kurortinę infrastruktūrą – dažniausiai tai įmanoma tik įgyvendinus jau buvusių objektų rekonstrukciją. Džiaugiuosi, kad tuometinė Vyriausybė atsižvelgė į mūsų poreikius ir visai netrukus Juodkrantėje atsiras naujos galimybės aktyvaus laisvalaikio mėgėjams“, – teigia Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Ateityje šiame sporto aikštyne taip pat numatyta įrengti padėlio aikštelę, stoginę, skirtą lauko treniruoklių zonai, ir vaikų žaidimo aikštelę.

Tikimasi, kad aikštynu ateityje naudosis ne tik kurorto gyventojai ir svečiai, bet jis taps patrauklus ir įvairių sporto, aktyvaus laisvalaikio stovyklų ar renginių organizatoriams.

Sporto aikštyno įrengimo rangos darbų sutartis pasirašyta su UAB „Gerbūvio sprendimų centras“. Rangos darbų vertė 264 134, 17 Eur. Darbus planuojama įgyvendinti iki šių metų galo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius