Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 22

Juozas savo svajonių šunį ir kelionių bendražygį rado paklydusį miške

Šiaulių pėsčiųjų bulvaru prašvilpia elektrinis paspirtukas. Viskas lyg ir įprasta, tačiau ant jo stovi ne tik vyras, bet ir vidutinio dydžio šuo. Vyras palieka paspirtuką prie vienos parduotuvės durų ir smunka į vidų, o šuo pasilieka laukti šeimininko. Neatrodo, kad šuns klusnumas atsiradęs nuo dresūros. Jis laisvai vaikšto, tačiau vis dirsčioja, ar jo didžiausias džiaugsmas išeina pro duris.
Šuo Maila mėgsta važinėti viskuo, ką vairuoja šeimininkas
Šuo Maila mėgsta važinėti viskuo, ką vairuoja šeimininkas / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Durys prasidaro ir į lauko bulvarą išeina jaunas sportiškas vyras. Šuo nebekreipia dėmesio į praėjusį keturkojį kavalierių ir tuoj pat gretinasi prie šeimininko.

Dėmesį patraukia tai, kad šuo ne šiaip sau bėgioja greta, o dažnai užlipa ant vyro elektrinio paspirtuko – abu važiuoja kartu.

VIDEO: Šiauliečius stebina draugų duetas ant paspirtuko

Prisistato – 33-ejų Juozas Stankevičius ir 4-erių Maila – laikos ir haskio mišrūnė. Paveldėjo haskiams būdingas skirtingų spalvų „terminatoriaus“ akis ir laikai būdingą kiek smulkesnę kūno formą.

Pirmiausia tenka atsakyti į klausimą, kaip pavyko šunį išmokyti važiuoti paspirtuku? Viskas vyko labai paprastai ir per kelias sekundes. Šis šuo tarsi tik ir laukia, kad jį šeimininkas ko nors pamokytų ar pasiūlytų kokios veiklos.

Toks pasitikėjimas šeimininku greičiausiai slypi pačioje vyro ir šuns pažinties pradžioje. Juozas dalyvavo karinėse pratybose miške. Ten rado paklydusį septynių mėnesių šunį. Pasiėmė, priglaudė.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Šuo Maila mėgsta važinėti viskuo, ką vairuoja šeimininkas
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Šuo Maila mėgsta važinėti viskuo, ką vairuoja šeimininkas

Įdomu tai, kad vyras tuo metu kaip tik norėjo įsigyti šunį. Buvo pasirengęs nemažai už jį sumokėti. Rinkosi tarp kelių garsių veislių.

Likimas tarsi pats viską sudėliojo į vietas. Tiesa, Juozas iš pradžių nemanė gyvūno pasilikti. Visais būdais ieškojo šeimininkų ir juos buvo radęs. Vėl likimas – su jais niekaip nepavyko normaliai susisiekti. O kai pavyko, buvo praėję du mėnesiai. Juozas pareiškė, kad šio šuns atiduoti jau nebenori. Buvę šeimininkai daug nesiginčijo ir ramino save, kad dabar gyvūnas tikrai ten, kur jam likimas ir lėmė.

Jokios dresūros. Juozo nuomone, jei su šunimi daug bendrausi, jis tikrai atsilygins tuo pačiu ir daug ką supras. Dresavimas jam panašus į gyvūno darymą kažkokiu robotu ar žaislu.

Taip be jokių ypatingų pamokų šuo pats nusprendė besąlygiškai paklusti šeimininkui. Žinoma, savo charakterio jis neprarado. Tai labai judrus ir linksmas gyvūnas. Gali būti, kad sumaišyti laikos ir haskio genai sukūrė stebuklą – labai aktyvų, tačiau paklusnų ir visiškai neagresyvų šunį.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Šuo Maila mėgsta važinėti viskuo, ką vairuoja šeimininkas
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Šuo Maila mėgsta važinėti viskuo, ką vairuoja šeimininkas

Paspirtukas – tai tik smulkmena. Juozas kartą Mailą pasisodino ant motociklo ir įveikė daugybę kilometrų: „Reikėjo važiuoti, o šuns nėra kur dėti. Paliksiu – gal pabėgs, liūdės. Sėdom kartu ant motociklo ir sėkmingai nuvažiavom, kur reikėjo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius