-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 06

Jurgitos Petrauskienės vyras teigia iš sutarčių daugiau uždirbęs prieš žmonai tampant ministre

Ministrės Jurgitos Petrauskienės vyras Evaldas Petrauskas ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad iš sutarčių su švietimo srityje veikiančiomis įstaigomis jo vadovaujama įmonė „Ecotour“ daugiau uždirbo iki J.Petrauskienei pradėjus eiti pareigas.
Jurgita Petrauskienė
Jurgita Petrauskienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot pranešimo, „Ecoutour“ buhalterines apskaitos ir konsultacijų paslaugas įvairioms viešosioms įstaigoms ir privačioms bendrovėms teikia nuo 2012 metų. Įmonė yra sudariusi sutartis su beveik 50 įvairių klientų.

Anot E.Petrausko, iš viešojo sektoriaus gaunamos pajamos sudaro 29 proc. bendroje įmonės apyvartoje, privačių įmonių užsakymai siekia 71 proc.

Įmonė „Ecotour“ taip pat užsiima ir statybos įrangos nuomos paslaugomis. Anot pranešimo, 2017 metais bendra įmonės apyvarta sudarė 168 tūkst. eurų.

Įmonė teigia, kad nuo 2012–2016 m. pabaigos įmonė iš viso laimėjo 26 viešuosius pirkimus, iš jų 17 – skelbtus švietimo srityje dirbančių įstaigų.

Nuo 2016 metų gruodžio vidurio, UAB „Ecotour“ laimėjo 7 skelbtus švietimo įstaigų konkursus.

2012–2016 m. laikotarpiu UAB „Ecotour“ sutarčių suma iš švietimo srityje dirbančių įstaigų buvo 80 429 Eur., o nuo 2017 m. su tokiomis įstaigomis pasirašė sutarčių už 49 079 Eur sumą.

„Viešojoje erdvėje paskleista informacija buvo netiksli ir tendencinga, todėl advokatai ruošia ieškinį. Taip pat ruošiamasi kreiptis į rekvizitai.lt dėl netikslios informacijos apie įmonę paskelbimo ir pakeitimo“, – teigiama pranešime.

Ketvirtadienį su ministre susitikęs premjeras Saulius Skvernelis teigė lauksiantis tyrimą pradėjusios Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo.

Jis pridūrė, jei paaiškėtų, kad kažkas buvo atlikta netinkamai arba neteisėtai, sprendimai bus griežti: „Bet šiuo atveju norisi tikrai priimti objektyvius sprendimus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius