Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 10

Jūrų muziejus siekia moksleivius sudominti jūrine tema

Trečiadienį Klaipėdos Simono Dacho pagrindinėje mokykloje startavo projektas „Jūrų muziejus – Tavo mokykloje“.
Edukacinis užsiėmimas S.Dacho mokykloje.
Edukacinis užsiėmimas S.Dacho mokykloje. / A.Mažūno nuotr.

Pasak Jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, bet kuri Klaipėdos mokykla gali pasikviesti muziejaus darbuotojus bei edukatorius ir iš pirmų lūpų išgirsti apie vandenų pasaulį visa, kas domina pirmokus ar dvyliktokus. „Šie užsiėmimai yra, be abejo, skurdesni, nei vykstantys pačiame muziejuje. Joks išvažiuojamasis užsiėmimas tarkim, apie Baltijos pilkuosius ruonius, negali prilygti tai edukacijai muziejuje, kurioje vaikai gyvai susipažįsta su gyvūnais ar kitais mūsų eksponatais“, – sakė direktorė.

Simono Dacho mokyklos pirmokai trečiadienį susipažino su delfinų trenere Vida Miškinyte. Ji ne tik papasakojo apie delfinus ir Kalifornijos jūrų liūtus, bet ir pasidalino profesinėmis paslaptimis, kokių savybių reikia, kad taptum jūrų žinduolių treneriu. Septintokai kartu su muziejaus edukatorėmis per dvi pamokas pagamino  istorinės Kuršių marių burvaltės – kurėno – modelį ir susipažino su tradiciniais pamario žvejybos būdais.

Muziejaus istorikas Romaldas Adomavičius pasakojo šeštokams apie burlaivių epochą Lietuvoje, o istorikas Dainius Elertas supažindino aštuntokus su didžiausia laivo katastrofa, kuri II pasaulinio karo pabaigoje įvyko Baltijos jūroje, kurios metu vokiečių jūrinis laineris “Wilhelm Gustloff”, plukdantis daugiau nei dešimt tūkstančių karo pabėgėlių iš Rytų Prūsijos, buvo nuskandintas sovietų povandeninio laivo. 

Jūrų muziejaus dienos kulminacija Simono Dacho mokykloje tapo parodos apie Baltijos pilkuosius ruonius atidarymas ir šiuos gyvūnus prižiūrinčio muziejininko–biologo Pavelo Kulikovo edukacinis užsiėmimas.

Mokyklos direktoriaus pavaduotoja neformaliajam ugdymui Zita Daugėlienė džiaugėsi mokyklos draugyste su muziejumi. Pasak jos, toks muziejininkų „desantas“ – unikali galimybė veik visai mokyklai bent vienai dienai panirti į jūrinę tema, kuri tokia svarbi gyvenant uostamiestyje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius