Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 30

K.Adomaitis siūlo drausti nemokamus vienkartinius puodelius ir lėkštes kavinėse

Laisvės frakcijos narys parlamentaras Kasparas Adomaitis siūlo drausti viešojo maitinimo vietose nemokamai dalinti vienkartines maisto ir gėrimų pakuotes. Jis siūlo, kad kavinėse būtų naudojama daugkartinė gėrimų pakuotė, išskyrus tuomet, kai jai taikomas užstatas.
Vienkartiniai indai
Vienkartiniai indai / Vida Press nuotr.

„Labai dažnai sutinkama šiukšlė gamtoje – vienkartiniai puodeliai ir vienkartinė maisto tara. (...) Šiuo metu registruojame įstatymo projektą, kad ir tokie puodeliai neturėtų būti neatlygintinai dalinami. Ir restoranai, kavinės privalėtų pasiūlyti daugkartinę alternatyvą vartotojams“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė K.Adomaitis.

„Egzistuoja užstato sistemos, tai išbandyta užsienyje, Lietuvoje sunkiai kelią skinasi užstato sistemos daugkartinės pakuotės, nes trūksta atitinkamo teisinio reguliavimo. Tikimės, kad tokiu sprendimu paskatinsime viešąjį maitinimo sektorių pereiti prie daugkartinių pakuočių arba mažinti vienkartinių pakuočių pasiūlą“, – pridūrė jis.

Taip pat numatoma, kad vienkartinės pakuotės galėtų būti naudojamos, kai individualiam vartojimui skirtas maistas ar gėrimai supakuoti gamybos linijoje, o po to gabenami į prekybos vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius