-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 08

K.Bartoševičiui skambinusi konservatorių seniūnė: apie įtarimus nežinojau, teiravausi, ar jo sprendimas galutinis

Daugėjant klausimų dėl galimo informacijos apie jo atžvilgiu atliekamą teisėsaugos tyrimą nutekinimo buvusiam parlamentarui Kristijonui Bartoševičiui Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sakė, kad jam skambino po to, kai jis pranešė apie sprendimą atsisakyti mandato.
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir Kristijonas Bartoševičius
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir Kristijonas Bartoševičius / 15min nuotr.

Paaiškėjus faktui, kad R.Morkūnaitė-Mikulėnienė skambino tada dar frakcijos kolegai K.Bartoševičiui į Čilę, ji feisbuke pateikė patikslinimą.

„Keletas patikslinimų dėl viešumoje pasirodžiusių ir klaidingai interpretuotų mano teiginių. Penktadienį K.Bartoševičius žinute informavo, kad traukiasi iš Seimo.

Tą pačią dieną paskambinau paklausti, ar tai galutinis apsisprendimas, nes tokių ketinimų buvo ne vienas jau anksčiau. Tuo metu apie teisėsaugos įtarimus dar nebuvo žinoma. Apie juos sužinojau pirmadienį, kai gavau skambutį iš medijos su prašymu pakomentuoti“, – rašė Seimo TS-LKD frakcijos seniūnė.

Naujienų portalas Lrytas pranešė, kad R.Morkūnaitė-Mikulėnienė prisipažino skambinusi tuomet Čilėje buvusiam K.Bartoševičiui.

R.Morkūnaitė-Mikulėnienė neatskleidė, ar tokio prašymo sulaukė iš paties K.Bartoševičiaus – tikino gavusi žinutę „Messenger“ programėlėje.

Politikė tikino, kad su frakcijos bendražygiu kontaktavo dienos metu – dar iki jo kreipimosi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), o apie kokius nors prokuratūros įtarimus ar ikiteisminį tyrimą, kuriame figūruoja komandiruotėje buvęs parlamentaras, esą nežinojusi.

Išaiškėjo naujos detalės

Antradienį Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tik po tiesių žurnalistų klausimų nurodė, kad po to, kai susitiko su generaline prokurore Nida Grunskiene, kuri jai pranešė, kad vienas Seimo narys, kaip vėliau paaiškėjo – K.Bartoševičius, įtariamas sunkiais nusikaltimais, susitiko su premjere Ingrida Šimonyte, bet jokios informacijos jai neperdavė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen
Lukas Balandis / BNS nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen

Vyriausybės vadovė irgi tvirtino nieko apie tai neišgirdusi, nors su parlamento vadove kalbėjo apie ministrų kabineto norą surengti neeilinę Seimo sesiją.

I.Šimonytė antradienį tikino, kad nei ji, nei kas iš jos aplinkos neinformavo K.Bartoševičiaus, kad jis atsisakytų mandato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius