Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 17

K.Daukšys: dėl R.Šadžiaus kandidatūros į Europos Audito Rūmus „darbiečiai“ apsispręs po jo pozicijos dėl NPD

Darbo partijos frakcija dėl finansų ministro socialdemokrato Rimanto Šadžiaus kandidatūros į Europos Audito Rūmus apsispręs po to, kai jis pateiks poziciją dėl neapmokestinamųjų pajamų didinimo (NPD), sako „darbiečių“ frakcijos Seime seniūnas Kęstutis Daukšys.
Kęstutis Daukšys
Kęstutis Daukšys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ministras turėtų išsakyti savo nuomonę dėl neapmokestinamųjų pajamų didinimo ir laukiame, kol jis atsakys. Esame užregistravę įstatymo projektą ir laukiame ministro reakcijos“, – BNS ketvirtadienį sakė K.Daukšys.

Tačiau per Vyriausybės valandą Seime finansų ministras R.Šadžius nesulaukė nei opozicijos, nei valdančiųjų parlamentarų klausimų apie NPD ar PVM lengvatas.

Paklaustas, kaip neapmokestinamųjų pajamų didinimas yra susijęs su Lietuvos atstovu Europos Audito Rūmuose, K.Daukšys atsakė, kad „kol kas finansų ministras dar yra ministras“.

K.Daukšys neatskleidė, kokią poziciją finansų ministras turi išsakyti, jog „darbiečiai“ balsuotų už jo kandidatūrą: „Ministras turi turėti savo poziciją ir tada mes spręsime, ką daryti“.

Seimo narys konkrečiai neatsakė, ar „darbiečiai“ socialdemokratams kėlė sąlygą dėl R.Šadžiaus pozicijos dėl NPD didinimo, tačiau teigė, jog „politikoje viskas yra susitarimo dalykas ir niekur dėl to nedingsi“.

Paklaustas ar Darbo partija šiuo atveju nešantažuoja koalicijos partnerių socialdemokratų, K.Daukšys atsakė: „Ne, ne, ne, o kas šioje vietoje turėtų būti laikoma šantažu?“.

Seimo narys konkrečiai neatsakė, ar „darbiečiai“ socialdemokratams kėlė sąlygą dėl R.Šadžiaus pozicijos dėl NPD didinimo, tačiau teigė, jog „politikoje viskas yra susitarimo dalykas ir niekur dėl to nedingsi“.

Slaptas balsavimas dėl R.Šadžiaus kandidatūros į Europos Audito Rūmus numatytas ketvirtadienio popietę.

Vyriausybė pernai gruodį nepritarė „darbiečių“ siūlymui nuo 2017 metų pradžios neapmokestinamąjį pajamų dydį prilyginti minimaliai algai (MMA).

Finansų ministerija tuomet teigė, kad dėl to biudžetas per metus netektų apie 172 mln. eurų pajamų, tuo metu pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dėl išaugusio vartojimo papildomai būtų surinkta tik apie 16 mln. eurų daugiau.

Ministerijos skaičiavimu, nenumačius papildomų šaltinių kompensuoti netektas pajamas, valdžios deficitas padidėtų apie 0,4 procentinio punkto, kiltų rizika nukrypti nuo Lietuvos 2015 metų stabilumo programoje nustatytų vidutinio laikotarpio tikslų.

Nuo šių metų NPD padidėjo nuo 166 eurų iki 200 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius