Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 18

K.Masiulis kreipiasi į Etikos ir procedūrų komisiją dėl P.Gražulio įdarbintos padėjėjos: ar nesupainioti interesai?

Seimo narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad būtų įvertinta, ar Seimo narys Petras Gražulis nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų įdarbindamas savo padėjėja Patriciją Pochomovaitę, su kuria jį siejo artimi santykiai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kęstutis Masiulis, Petras Gražulis, Patricija Pochomovaitė
Kęstutis Masiulis, Petras Gražulis, Patricija Pochomovaitė / J.Kalinsko, Ž.Gedvilos nuotr.

„Valstybės tarnybos įstatymas, Politikų elgesio kodeksas ir kiti teisės aktai neleidžia pavaldžiais darbuotojais įdarbinti asmenų, su kuriais sieja artimi santykiai. Kaip dabar aiškėja iš viešos informacijos ir liudijimų, kad su savo padėjėja poną Gražulį siejo artimi santykiai ir net buvo vedamas bendras namų ūkis.

P.Gražulis Seime dirba jau daugybę kadencijų, todėl tikrai gerai žino šią teisinę normą, bet vis tiek ją pažeidė. Toks akibrokštas yra visiškas dugnas. Diskredituojamas ne tik jis asmeniškai, bet visas Seimas ir visa valstybės tarnyba“, – kalbėjo parlamentaras.

Patricija Pachomovaitė
Patricija Pachomovaitė

Žiniasklaida paviešino buvusios Seimo nario Petro Gražulio padėjėjos P.Pachomovaitės liudijimą, kad ji „su P.Gražuliu gyvenusi nuo 2013 iki 2015 metų". Padėjėja Seime ji dirbo 2014–2016 m.

„Labai apmaudu, kad toks patyręs Seimo narys, daug kartų išrinktas į parlamentą, savo asmeninius interesus iškelia aukščiau rinkėjų ir valstybės atstovavimo. Tos visos nesibaigiančios istorijos iš jo veiklos žemina visus viešojo administravimo darbuotojus ir ypač griauna parlamento prestižą, todėl ne tik teisėsauga, bet ir pats Seimas turi įvertinti P.Gražulio veiksmus ir nuo jų atsiriboti", – sako K.Masiulis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Petras Gražulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Petras Gražulis

Pernai metų gruodį Seimas generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymu panaikino P.Gražulio teisinę neliečiamybę. Specialiųjų tyrimų tarnyba jam yra pareiškusi įtarimus piktnaudžiavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius