-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 20

K.Masiulis persigalvojo: plikai nusiskus, nes tai padaryti lengva

Sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą dėl palaikymo vėžiu susirgusiam premjerui Sauliui Skverneliui pajuokęs Seimo narys konservatorius Kęstutis Masiulis pakeitė nuomonę ir pažadėjo pats pirmadienį pasirodyti plikas. Nors ketvirtadienį jis sakė to nedarysiąs, penktadienį persigalvojo. Esą taip jis parodys, kad likti be plaukų lengviausia, ką galima padaryti dėl ligonių.
Kęstutis Masiulis ir Aurelijus Veryga
Kęstutis Masiulis ir Aurelijus Veryga / 15min nuotr.

„Esu nutaręs lygiai taip pat nusiskusti. Ir tą padarysiu pirmadienį. Taip ketinu parodyti, kad tai nėra sunku padaryti. Politikai turi spręsti reikalus, kurie jiems yra pavesti, o ne tokias akcijas daryti“, – penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ teigė K.Masiulis.

Ketvirtadienį 15min jis kalbėjo kitaip. Klausiamas, ar pats dėl sergančio kolegos palaikymo nenusiskustų, K.Masiulis sakė, kad ne.

„Aš užjausčiau, bet ar reikia čia man, jei kolega susirgo, kažką demonstruoti? Užjausti, taip. Žmogiška atjauta – labai svarbus dalykas, bet politikų ar įžymybių elgesy visada galima rasti savireklamos dalykų. Tą aš įžvelgiu“, – kalbėjo Seimo narys.

A.Verygos sprendimą nusiskusti K.Masiulis buvo išjuokęs feisbuke, tačiau partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio patartas įrašą ištrynė.

K.Masiulio įrašas feisbuke
K.Masiulio įrašas feisbuke

Tačiau G.Landsbergio patarimo atsiprašyti A.Verygos parlamentaras nepaklausė. Sakė neturįs už ką atsiprašinėti.

Vakarop K.Masiulis feisbuke parašė pasiaiškinimo žinutę feisbuke.

„Vienas iš mano pačių artimiausių žmonių serga onkologine liga, tai nelinkiu to niekam, nes liga yra baisiausias dalykas koks gali nutikti žmogui. Jausmai tokie, kad plaukų netekimas tai visiškas menkniekis.. šiuo atveju ministro akcija negali būti sulyginta su tikru skausmu..

Tai dabar va ministras štai koks jautrus, o visi kiti, kurie turi plaukus, nejautrūs? Taip, galima daryti tokias akcijas dėl laimėtų ar pralaimėtų krepšinio rungtynių, bet žmogus serga, galbūt mirs.. ar čia vieta viešiesiems ryšiams?“ – klausė jis.

A.Verygos sprendimą nusiskusti kritikavo ne tik K.Masiulis. G.Landsbergis pats lrytas.lt sakė, kad tokios palaikymo akcijos organizuojamos vaikams, o ne suaugusiems vyrams.

Konservatorius Andrius Navickas feisbuke rašė, kad jam svarbiau ne tai, kas ant ministro galvos, o kas joje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Navickas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Navickas

„A.Veryga tvirtina, kad galvą plikai nusiskuto pats ir visai ne dėl utėlių. Jis solidarizuojasi su Sauliumi Skverneliu. Na, man asmeniškai svarbiau ne tai, kas pas Veryga ant galvos, bet tai, kas joje. Svarbu, kad jis ne solidarizuotusi, bet kurtų tokią sistemą, kuri padėtų žmonėms veiksmingiau gauti pagalbą ir sveikti.. O gal ministras tokiu būdu atgailauja? Senais laikais buvo tokia atgailos praktika: nusiskusti plaukus ir barstytis pelenais“, – rašė jis.

Šis įrašas kol kas nepanaikintas.

Pats S.Skvernelis ketvirtadienį vakare padėkojo A.Verygai už palaikymą ir pareiškė, kad jam tai yra labai svarbu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius