Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 22 /15:01

K.Navickas apie raginimą trauktis: nematau jokio pagrindo

Dalies žemdirbių organizacijų trauktis raginamas žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas teigia to nedarysiantis, nes nėra dėl ko. Ministras kartoja, kad už noro jį versti slepiasi siekis, jog Lietuva atsisakytų Europos žaliojo kurso tikslų.

„Aš nematau jokio pagrindo. Nes jeigu būtų mano kažkokios klaidos įvardintos ar kažkokie netinkami sprendimai, tai būtų galima apie juos kalbėti arba bent jau pateikti paaiškinimą“, – penktadienį spaudos konferencijoje kalbėjo ministras, paklaustas, ką mano apie Lietuvos žemės ūkio tarybos raginimą trauktis.

Jis tęsė negalintis pateikti paaiškinimo, kodėl Lietuvoje dingo linai ar mažėja gyvulių skaičius.

„Mano aiškumas yra aiškus – aš neketinu atsistatydinti, aš neketinu atsisakyti žaliojo kurso, aš neketinu atsisakyti tų tikslų, kuriuos mes išsikėlėme ir nežinau, kas čia gali būti neaiškiau šitoj vietoj. Jeigu yra toks naudojamas spaudimas, tai tada yra spaudimas, bet aš jį taip ir vertinu“, – į teiginį, kad ūkininkai pasigenda aiškumo, atsakė jis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kęstučiui Navickui į akis – skaudūs žemdirbių žodžiai: nesikankinkit ir nekankinkit mūsų

Ministras teigė nebijantis ūkininkų protestų, kuriais šie grasina.

„Jeigu aš bijočiau, aš nebūčiau šitoje vietoje, yra daug ramesnių ir saugesnių darbų“, – pridūrė jis.

K.Navickas žadėjo susitikti su ūkininkais, jei šie nuspręstų protestuoti. Politikas pažymėjo, kad jam svarbus premjerės, prezidento palaikymas.

Paklaustas, ar nekompetencija negalėtų būti tas pagrindas, K.Navickas žurnalistės paprašė įvardinti, kuo jo nekompetencija pasireiškia, o paprašytas pats įvertinti savo kompetenciją K.Navickas sakė ją turintis.

„Aš jums pasakojau daug dalykų dėl klimato kaitos, yra daug dalykų žaliajame kurse, kuriame yra ekosistemos ir jos yra nesvarbu kuriame sektoriuje, jos yra bendros gyvajai gamtai ir dirbtinei gamtai, kurią sukuria žemės ūkis, aš matau šioje vietoje tik privalumą, tą sakiau nuo pirmos dienos, sektorius tikrai nenori pokyčių – tas matyti“, – kalbėjo jis, pabrėžęs, kad jeigu kalbama apie jo nekompetenciją, turi būti pateikti faktai.

"Nori, kad Lietuva nesiektų žaliojo kurso tikslų"

K.Navickas aiškino, kad jam reiškiami kaltinimai yra politiniai: „Jei sakytų, kad K.Navickas priėmė žalio dyzelino apribojimo sprendimą, tai yra kažkoks konkretus sprendimas, kurį gali komentuoti, bet komentuoti, kad mažėja studentų Lietuvos aukštosiose mokyklose, ypatingai Lietuvos žemės ūkio akademijoje, tai kuo aš galiu padėt?“.

Politikas penktadienį pakartojo, kad tie, kurie siekia jį nuversti, nori, jog Lietuva nesiektų Europos žaliojo kurso tikslų.

Už skambių frazių, kurios yra neturinčios turinio, slypi keli interesai.

„Matant turinį jis yra tas pats – aš turiu tiktai dar kartą pakartoti ir pateikti kontekstą kas vyksta. Už skambių frazių, kurios yra neturinčios turinio, slypi keli interesai. Vienas yra, kad nebūtų Lietuvoje žaliojo kurso – čia yra bendras europinis judėjimas“, – kalbėjo ministras.

Jis pabrėžė, kad žaliasis kursas labiausiai palies grūdų sektorių ir būtent šis sektorius jaučia didžiausią nerimą.

K.Navicko teigimu, vienas iš aistras keliančių dalykų yra prievolė, kad 4 ariamos žemės procentai liktų nepaliesti. Kitas dalykas, anot jo, yra sėjomaina, kai grūdines kultūras kartas nuo karto kas keleri metai turės keisti dirvą gerinančios kultūros.

Kalbėdamas apie kitus kaltinimus jam ministras aiškino, kad tai – jo paveldėti, o ne sukurti dalykai.

Dar kartą paragino trauktis

BNS pranešė, kad Lietuvos žemės ūkio taryba penktadienį dar kartą paragino trauktis žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką. Anot jos, ministras nesprendžia problemų žemės ūkio sektoriuje, trūksta jo lyderystės, pasigendama dialogo.

Tarybos pirmininkas Jonas Vilionis teigia, jog nepasitikėjimą išreiškė visos dešimt tarybai priklausančių asociacijų, todėl ministras turi atsistatydinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius