Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 09

Kada vaikai išmoksta mylėti tėvynę?

Privalomas švenčių šventimas, kai vaikai įspraudžiami į rėmus ir negali patys kūrybiškai organizuoti švenčių, tik atgraso moksleivius nuo patriotiškų jausmų, „Žinių radijui“ kalbėjo Lietuvos tėvų forumo tarybos pirmininkas Audrius Murauskas.
Vilniuje 1000 metrų ilgio trispalvė
Vilniuje 1000 metrų ilgio trispalvė

Užsukite per bet kurią valstybinę šventę į ugdymo įstaigą ir tikrai daugelyje įstaigų rasite vaikus, suvarytus į salę, nudelbusius galvas ir minkančius telefonus, - sakė A.Murauskas.

„Užsukite per bet kurią valstybinę šventę į ugdymo įstaigą ir tikrai daugelyje įstaigų rasite vaikus, suvarytus į salę, nudelbusius galvas ir minkančius telefonus. Geriau yra mažiau švenčių, bet nuoširdžiai švenčiamų, o ne iš pareigos pakabintos vėliavos“, – laidoje „Dienos klausimas“ sakė A.Murauskas.

Pasak jo, vaikai yra išradingi ir gali įvairiai tas šventes švęsti. Svarbiausia, anot A. Murausko, yra pažymėti šventes ir jas įsiminti, kad vaikai lauktų tos šventės.

„Vaikai yra ypač dideli patriotai, jie yra žingeidūs, jiems viskas įdomu. Mums tik labai svarbu jų nenugesinti ir neįsprausti jų į rėmus, nepasakyti, kad tik tokia forma gali būti švenčiama, tik Aktų salėje“, – sakė jis.

Švietimo ir mokslo ministerijos Pagrindinio ir vidurinio ugdymo vyr. specialistas Rimantas Jokimaitis „Žinių radijui“ sakė, kad patriotinius jausmus vaikams stiprinti reikia juos vežant į ekskursijas:

„Greta to, kas vyksta per pamokas, reikia išeiti iš mokyklos. Mano supratimu, mokinys per 12 mokykloje praleistų metų būtinai turi aplankyti Genocido aukų muziejų, savo vietinius muziejus, partizanų bunkerius ir pan. – kad istorija nebūtų tik ta istorija, kurią girdi pamokose“, – teigė R.Jokimaitis.

Prezidentės vyriausioji patarėja Virginija Būdienė antradienį „Žinių radijui“ sakė, kad mokyklose, ginantis nuo propagandos, reikėtų sustiprinti istorijos mokymą – „kad visi žinotume, kas yra kas“.

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius