-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 11 11 /13:36

Kadenciją baigęs policijos vadovas L.Pernavas atašė JK darbą tikisi pradėti antradienį

Kadenciją baigęs policijos vadovas Linas Pernavas atašė Jungtinėje Karalystėje darbą tikisi pradėti antradienį.
Linas Pernavas
Linas Pernavas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Kai būsiu paskirtas, tada pradėsiu dirbti. Yra būsimas generalinis komisaras, kuris mane į tas pareigas skirs, tai tikiuosi, kad rytoj būsiu paskirtas“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė L.Pernavas.

Nuo antradienio L.Pernavą pareigose keičiantis dabartinis Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas Renatas Požėla kol kas nekomentuoja būsimo sprendimo.

„Palaukime rytojaus“ , – teigė jis.

L.Pernavas didžiausiu iššūkiu naujose pareigose įvardija užsitęsusią nežinomybę dėl „Brexito“. Jis į Londoną kol kas žada vykti be šeimos.

Komisaras taip pat tikino, kad jis anglų kalbos žinias intensyviai gilina jau daugiau nei treji metai, tai pradėjo daryti dar iki svarstymų steigti šią pareigybę Londone, tad jo dalyvavimas intensyviuose anglų kalbos kursuose šiais metais su naujomis pareigomis esą niekaip nėra susiję.

„Yra nežinomybė su situacija, kur siejasi su „Brexitu“. Su kuo bekalbėtumėme, visi turbūt pasakys, kad visiškai neaišku, kas ir kaip bus. Čia, turbūt, didžiausias iššūkis“, – kalbėjo L.Pernavas.

Į policijos atašė pareigas asmuo skiriamas generalinio komisaro sprendimu, prieš tai kandidatūrą suderinus su Užsienio reikalų ministerija. Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS sakė, kad ministerija tokį pritarimą davė praėjusią savaitę.

„Kandidatūra suderinta su Užsienio reikalų ministerija, dabar yra naujojo generalinio komisaro prerogatyva paskirti. Kadenciją baigęs generalinis komisaras turi teisę be konkurso užimti bet kurias laisvas policijos sistemoje pareigas, lygiavertes arba žemesnes“, – teigė R.Matonis.

Anot jo, tai galėtų būti ir paprasto patrulio, ir, pavyzdžiui, šiuo metu laisvos Panevėžio apskrities policijos vadovo pareigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius