Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 11

Kai kurių apskričių ligoninių vadovai pernai uždirbo 19–21 tūkst. litų

Kai kurių apskričių ligoninių vadovų atlyginimai neatskaičius mokesčių pernai per mėnesį siekė 19–21 tūkst. Lt.
Triukšmas dėl skubios pagalbos reikalaujančių pacientų pristatymo į ligonines kilo liepos mėnesį, kuomet remontui buvo uždarytas Vilniaus Sapiegos ligoninės intensyvios terapijos skyrius.
Greitosios pagabos automobilis. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo Antikorupcijos komisija susidomėjo, kodėl apskričių ligoninių vadovų algos yra tokios didelės. Pavyzdžiui, Šiaulių apskrities ligoninės vadovas pernai kas mėnesį gaudavo 21 tūkst. Lt, o Panevėžio apskrities ligoninė vadovas – 19 tūkst. Lt, skelbia TV3 Žinios.

Taip yra todėl, kad tokių ligoninių vadovams galima kas mėnesį mokėti kone šimtaprocentinę algos dydžio premiją.

Šiaulių apskrities ligoninė turi skolų, tačiau jos vadovas Petras Simavičius uždirba didžiausią algą tarp visų Lietuvos apskričių ligoninių vadovų. TV3 Žinių duomenimis, pernai jis uždirbo ketvirtį milijono litų per metus.

Tokią didelę algą nustato apskrities viršininkas, kuris ligoninės vadovui kas mėnesį leisdavo išsimokėti priedus prie algos.

„Pagrindinis atlyginimas yra 7000–8000, ir galimi priedai. Pernai, anksčiau galiojusiam įsakyme buvo galimybė iki 100 proc., tai matyt viskas buvo taip skaičiuojama“, – sakė Šiaulių apskrities viršininkas Raimundas Domarkas.

Nemažą algą (19 tūkst. litų) pernai gavo ir Panevėžio apskrities ligoninės vadovas Česlovas Gutauskas. Telšių apskrities ligoninės direktorė Alma Vitkienė uždirbdavo po 16 tūkst. litų per mėnesį, Utenos apskrities ligoninės vadovas Gedeminas Griškevičius – 17 tūkst. litų.

Ligoninių vadovai tikina, kad šiemet jų algos sumažėjo, nes priedai buvo sumažinti. Tačiau dideles algas jie gauna ne tik dėl priedų, bet ir dėl to, kad dirba keliais etatais.

„Gali būti, kad yra keli etatai – ir vadovo, ir gydytojo, dėstytojo, bet akivaizdu, kad yra per daug, ir akivaizdu, kad Vyriausybės nutarimai dėl darbo laiko sutvarkymo turi paliesti ir šituos vadovus“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas.

Tokiais uždarbiais susidomėjo ir Seimo antikorupcijos komisija.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius