Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 19

Kaimynų konfliktą nutraukė policija (video)

Į miesto centre gyvenančių kauniečių konfliktą įsikišusių policijos patrulių elgesys parodė, kad aklas vadovavimasis įstatymo raide pareigūnams kartais būna svarbesnis už žmogiškumą.
Butų savininkų bendrijos pirmininkas P.Kanapka neslėpė, jog šis incidentas jam, jo svečiams bei visiems namo gyventojams sugadino šventinę nuotaiką.
Butų savininkų bendrijos pirmininkas P.Kanapka neslėpė, jog šis incidentas jam, jo svečiams bei visiems namo gyventojams sugadino šventinę nuotaiką. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Konfliktas

Šiandien speciali Kauno kelių policijos valdybos komisija spręs, kokią nuobaudą skirti 34 metų Sauliui Bernotui. Kauniečiui prieš dvi savaites administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas už tai, jog jis viename iš K.Donelaičio gatvės kiemų buvo užstatęs ten esančio garažo duris. Tąkart įvykusio konflikto baigtis papiktino visus 75-ojo K.Donelaičio gatvės namo gyventojus.

„Maždaug apie pietus, kai su šeima šventėme Velykas, į duris pasibeldė kaimynas ir pasakė, jog kieme stovi policininkai, norima nutempti pas mane besisvečiuojančio žento automobilį, – dviejų savaičių senumo istoriją prisiminė Irena Kanapkienė. – Pasirodo, vienu iš keturių kieme stovinčių garažų besinaudojantis žmogus, užuot paskambinęs mums į duris ir paprašęs, kad patrauktume užstatytą automobilį, iškvietė policiją.“

„Prie namo įėjimo yra skambučiai su balso ryšiu, todėl paskambinus į bet kurį iš penkių name esančių butų automobilis tuoj pat būtų buvęs patrauktas“, – savo žmonai antrino name esančių butų savininkų bendrijos pirmininkas Petras Kanapka.

Nusivylė policininkų elgesiu

Namo gyventojai tvirtino nežinantys, ar policiją iškvietęs žmogus yra garažo savininkas, ar nuomotojas, ar tik juo naudojasi. Kaimynai taip pat tikino nežinantys nei to žmogaus vardo, nei jo gyvenamosios vietos.

„Mums pavyko treilerio vairuotoją įkalbėti išvažiuoti be mano žento automobilio. Tačiau į kiemą atvažiavę net 4 policijos pareigūnai vis tiek jam surašė protokolą. Saulius su jam mestais kaltinimais nesutiko, tad dabar viską spręs policijos vadovai. Tuo tarpu tas kaimynas, išvažiavus policijai, užrakino savo garažą ir išėjo savais keliais. Pasirodo, jam net niekur važiuoti nereikėjo, – piktinosi I.Kanapkienė. – Po šio įvykio mums visiems iškilo klausimas: ar policininko misija yra tik bausti? O gal pareigūnas visų pirma turėtų stengtis konfliktą išspręsti taikiai? Kaip parodė įvykiai, teisingas yra pirmasis variantas.“

Formaliai nusižengimų nepadarė

Policiją iškvietusio kauniečio „15min“ rasti nepavyko. Tuo tarpu Kauno kelių policijos valdybos specialistas Rimantas Rutkauskas, paprašytas įvertinti situaciją, užtikrino, jog visi pareigūnų veiksmai buvo teisėti.

„Jeigu du to paties kiemo gyventojai susipyktų ir vienas kitam užstatytų automobilius, kitaip šio konflikto, kaip tik nutempiant mašinas, išspręsti nepavyktų. Žiūrint iš žmogiškosios pusės, tas, kurio garažo durys buvo užstatytos, be jokių abejonių, turėjo nueiti pas kaimynus ir paprašyti, kad šie patrauktų automobilį. Tačiau neaišku, kokia ten situacija yra tarp žmonių, gal jie susipykę, – svarstė R.Rutkauskas. – Pažeidimas padarytas buvo, nes automobilis trukdė eismui. Ar policininkas galėjo nebausti, o tik įspėti, nežinau, mat neaišku, kokia ten buvo situacija. Bet kokiu atveju jo veiksmai buvo teisėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius