Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2019 10 12

Kam neatsiskaitytinai skiriamus pinigus leidžia Nausėdos, nedetalizuojama

Nuo prezidento Gitano Nausėdos kadencijos pradžios liepos mėnesį Prezidento kanceliarija reprezentacijai išleido beveik 60 tūkst. eurų. Apie tai, kam kas mėnesį neatsiskaitytinai mokamas lėšas naudoja šalies vadovas ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė, nedaugžodžiaujama.
Diana Nausedienė ir Gitanas Nausėda
Diana Nausedienė ir Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Įstatymas numato, kad yra padengiamos prezidento ir jo sutuoktinio atstovavimo šalies viduje bei lankantis užsienio valstybėse patiriamos išlaidos. Pagal tarptautinę diplomatinę praktiką, už jas reikia atsiskaityti.

Pasak G.Nausėdos atstovo žiniasklaidai Antano Bubnelio, iki rugsėjo pabaigos Prezidento kanceliarija reprezentacijai buvo išleidusi 59,6 tūkst. eurų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Diana Nausėdienė ir Gitanas Nausėda
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Diana Nausėdienė ir Gitanas Nausėda

Jo teigimu, maždaug pusę šios sumos sudarė maitinimo ir meninės dalies išlaidos inauguracijos metu.

„Likusi dalis – oficialioms dovanoms prezidento vizitų užsienyje metu bei Lietuvoje viešėjusiems kitų šalių vadovams. Reprezentacinės išlaidos Lietuvoje naudotos ir oficialiems pietums bei vakarienėms priimant delegacijas“, – aiškino A.Bubnelis.

Reprezentacinės išlaidos Lietuvoje naudotos ir oficialiems pietums bei vakarienėms priimant delegacijas.

Lėšos skiriamos ir neatsiskaitytinai

Tarp prezidentui bei jo sutuoktinei skiriamo valstybinio aprūpinimo – ir reprezentacijai neatsiskaitytinai kas mėnesį mokamos lėšos.

Tarp prezidentui bei jo sutuoktinei skiriamo valstybinio aprūpinimo – ir reprezentacijai neatsiskaitytinai kas mėnesį mokamos lėšos.

Prezidentui tam skiriama 19,39 proc. jo atlyginimo. Šiuo metu šalies vadovo mėnesinis atlyginimas neatskaičius mokesčių – 9515 eurų.

Todėl neatsiskaitytinai atstovavimui šalies viduje ir lankantis užsienio valstybėse G.Nausėdai per mėnesį skiriama maždaug 1845 eurai.

Socialinių tinklų nuotr./Gitanas Nausėda, Donaldas Trumpas, Melania Trump, Diana Nausėdienė
Socialinių tinklų nuotr./Gitanas Nausėda, Donaldas Trumpas, Melania Trump, Diana Nausėdienė

Šalies vadovo sutuoktiniui, kaip numato įstatymas, reprezentacinėms išlaidoms mokama 11,64 proc. prezidento atlyginimo siekianti išmoka. D.Nausėdienei kas mėnesį išmokama apie 1107 eurus.

„Neatsiskaitytinai prezidentui ir pirmajai poniai skiriamos lėšos yra naudojamos siekiant užtikrinti tinkamą reprezentavimą ir atitikimą oficialių renginių protokolo reikalavimams“, – aiškino A.Bubnelis.

Neatsiskaitytinai prezidentui ir pirmajai poniai skiriamos lėšos yra naudojamos siekiant užtikrinti tinkamą reprezentavimą ir atitikimą oficialių renginių protokolo reikalavimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius