-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 03

KAM patikino Baltarusiją: karinės pratybos nenukreiptos prieš nė vieną šalį

Lietuvos Krašto apsaugos ministerijos (KAM) atstovai patikino Baltarusijos atstovus, kad didžiausios tradicinės rudens karinės pratybos nėra nukreiptos prieš nė vieną valstybę, įskaitant pačią Baltarusiją.
Krašto apsaugos ministerija
Krašto apsaugos ministerija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip informavo KAM, apie tai ministerijos Tarptautinių ryšių ir operacijų grupės vadovas Karolis Aleksas trečiadienį surengtame susitikime informavo Baltarusijos gynybos atašė Lietuvoje Jurijų Chariną.

„Krašto apsaugos ministerijos atstovas pabrėžė, kad visos šalyje vyksiančios pratybos yra gynybinio pobūdžio ir nėra nukreiptos nei prieš vieną valstybę, įskaitant Baltarusiją. Taip pat akcentuota, kad Lietuva, informuodama apie karines pratybas, demonstruoja skaidrumą ir to paties tikisi iš savo kaimynų“, – teigia KAM.

Pasak ministerijos, tokią pat informaciją Baltarusijos gynybos ministerijos Tarptautinio karinio bendradarbiavimo departamento atstovams šiandien pristatė ir Lietuvos gynybos atašė, reziduojantis Minske.

Vienos didžiausių Sausumos pajėgų pratybų „Geležinis vilkas" su NATO Priešakinių pajėgų batalionu vyksta kiekvieną pavasarį ir rudenį. Taip pat rudenį vyksta pratybos „Liepsnojantis kalavijas", „Geležinis vilkas 2". „Sumanus grifonas", „Stiprus grifonas" ir kitos.

Ministerija pažymi, kad sausumos pajėgų karinis rengimas yra orientuotas į ginkluotą Lietuvos sausumos teritorijos gynybą, taikos meto užduotis ir tarptautines operacijas.

Baltarusijoje kelias savaites tęsiasi masiniai protestai prieš autoritarinio Baltarusijos lyderio Aliaksandro Luašenkos valdymą ir rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų rezultatų klastojimą. A.Lukašenka pareiškė apie NATO ir Jungtinių Valstijų keliamą karinę grėsmę ir paskelbė visišką kovinę parengtį šalies ginkluotųjų pajėgų pagrindiniuose daliniuose, taip pat nurodė sutelkti papildomų pajėgų prie Baltarusijos vakarinės sienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius