Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 23

Karaliaus Mindaugo centras pardavė prabangų automobilį, ten nebedirba įstatymus pažeidę L.Anužienės pavaduotojai

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras skelbia, kad šiuo metu įstaigoje vyksta keli auditai, rinkos kaina buvo parduotas prabangus centrui priklausęs „Volvo“ automobilis, mokykloje nebedirba įstatymus pažeidę buvusios vadovės Laimutės Anužienės pavaduotojai.
Laimutė Anužienė žadėjo grąžinti prabangų „Volvo“, bet pažadas buvo nieko vertas
Centrui L.Anužienės vadovavimo laikotarpiu priklausęs „Volvo“ automobilis / 15min skaitytojo ir Luko Balandžio / 15min nuotr.

Centro pranešime spaudai skelbiama, kad vieną auditą įstaigoje vadovės prašymu jau pradėjo Švietimo ir mokslo ministerija. Jis atliekamas dėl Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro (KMPMC) ir Šv. Ignaco Lojolos kolegijos bendros veiklos sąsajų. Šio audito išvados turėtų būti pateiktos kovą.

Kitu auditu siekiama išsiaiškinti, kaip Centras įgyvendino sutartis už papildomas priemones ir paslaugas su mokiniais. Dėl to mokyklos veiklą vertins ir išoriniai ekspertai, o išvadas planuojama pateikti balandį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras

Be to, laukiama jau anksčiau tyrimus pradėjusių Finansinių nusikaltimų tyrimų ir Specialiųjų tyrimų tarnybų išvadų, jas pateiks ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Skelbia, kad pardavė prabangų automobilį, centre nebedirba L.Anužienės pavaduotojai

Pranešama, kad centras atsisakė žiniasklaidoje minėtų ir veiklai nereikalingų automobilių nuomos sutarčių su bendrovėmis „Valedija“ ir „Baltasis Pegasas“, rinkos kaina buvo parduotas prabangus centro automobilis „Volvo XC 90“.

Taip pat skelbiama, kad įstaigoje nebedirba žiniasklaidoje ir įvairių institucijų pradėtuose tyrimuose minimi asmenys – direktoriaus pavaduotojai Jolanta Valiulienė ir Vincas Aidukevičius. Jie pareigas ėjo, kai mokyklai vadovavo skandalais pagarsėjusi ir dabar teisėsaugos tyrimuose figūruojanti L.Anužienė.

„Mano, kaip šios įstaigos vadovės, svarbiausia užduotis – sugrąžinti didžiausiai šalies profesinei mokyklai gerą vardą, užtikrinti skaidrią veiklą ir kokybišką mokymąsi. Esame švietimo įstaiga, tad pagrindinis dėmesys turi būti skiriamas kokybiškam mokymo procesui, kompetentingų mokytojų išlaikymui ir naujų pritraukimui, profesionaliam mokinių parengimui veiklai“, – teigia naujoji centro vadovė Nora Pileičikienė.

KMPMC nuotr./Nora Pileičikienė
KMPMC nuotr./Nora Pileičikienė

Pažeidimų virtinė

Primename, jog triukšmas KMPMC prasidėjo po 15min publikacijų apie įtartinas L.Anužienės operacijas bei finansavimą, kurį centrui skyrė ankstesnės vyriausybės švietimo ir mokslo ministrė „darbietė“ Audronė Pitrėnienė. Būtent KMPMC, aukštose pareigose, A.Pitrėnienė rado darbą po Darbo partijos fiasko Seimo rinkimuose.

Kilus triukšmui, A.Pitrėnienė iš šių pareigų pasitraukė, ji netrukus išstojo ir iš Darbo partijos. L.Anužienę užgriuvo teisėsauga – tyrimus dėl galimos korupcijos ir sukčiavimo KMPMC vis dar atlieka STT ir FNTT. L.Anužienės piktnaudžiavimą patvirtino ir Švietimo ir mokslo ministerijos užsakytos audito išvados. Ministerija kelissyk bandė atleisti ilgametę profesinės mokyklos vadovę, tačiau tam trukdė arba jos ligos, arba kitų KMPMC dalininkų, glaudžiai susijusių su Anužių šeima, pozicija.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Laimutė Anužienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Laimutė Anužienė

L.Anužienė iš KMPMC atleista 2017 metų rugsėjį, bet čia pat ji vėl buvo įdarbinta centre, tik kitose pareigose. Kilus triukšmui, KMPMC atšaukė ir šį sprendimą.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) taip pat nustatė daug pažeidimų, susijusių su šia įstaiga. Komisija nutarė, kad net keturi KMPMC darbuotojai pažeidė įstatymą – tai du L.Anužienės sūnūs, jos marti ir ilgametė jos pavaduotoja Jolanta Valiulienė. VTEK nutarė dėl galimos J.Valiulienės korupcijos kreiptis į STT.

KMPMC nuotr./Jolanta Valiulienė
KMPMC nuotr./Jolanta Valiulienė

Taip pat šią savaitę VTEK konstatavo, kad kitas KMPMC buvęs direktorės pavaduotojas V.Aidukevičius pažeidė įstatymą. Komisija, atlikusi tyrimą savo iniciatyva, nustatė, kad V.Aidukevičius ne kartą laikinai ėjo KMPMC direktoriaus pareigas bei turėjo įgaliojimus spręsti visų KMPMC darbuotojų – tarp jų ir savo sūnų bei marčios – tarnybos eigos klausimus.

Todėl V.Aidukevičiui formaliai galėjo kilti interesų konfliktas, tačiau duomenis apie KMPMC dirbančius jam artimus asmenis jis deklaravo tik pernai kovą, kai Švietimo ir mokslo ministerija jau vykdė KMPMC veiklos auditą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius